Hlavní obsah

Villeneuva u BAR nahradí Sató

TOKIO

Japonský pilot Takuma Sató se v příští sezoně vrátí do seriálu formule 1. V prestižním šampionátu vystřídá v kokpitu vozu stáje BAR Jacquesa Villeneuva z Kanady, s nímž se chce vedení týmu po pětiletém angažmá rozloučit v nedělním posledním závodě sezony, Velké ceně Japonska v Suzuce. Druhým jezdcem stáje zůstane Brit Jenson Button.

Článek

"Došli jsme k přesvědčení, že přišel čas pro čerstvé posily. Sató pro nás odvedl skvělou práci jako testovací jezdec a ukázal, že má obrovský potenciál," vysvětlil střídání jezdců šéf BAR Dave Richards.

Villeneuve nenaplnil očekávání

Další osud dvaatřicetiletého bývalého šampiona Villeneuva je zatím nejistý. Syn legendárního Gillesa Villeneuva nenaplnil v posledních letech očekávání, se svým příjmem 20 miliónů eur ročně byl přitom v seriálu po Michaelu Schumacherovi nejlépe vydělávajícím jezdcem.

"Upřímně doufám, že formule 1 ještě Jacquesa uvidí," řekl Richards na adresu Kanaďana, kterému v letošním průběžném hodnocení patří 15. místo. Za vedoucím Schumacherem zaostává Villeneuve o více než 80 bodů. Jeho letošními nejlepšími výsledky byla šestá místa v Itálii a v Brazílii.

Reklama

Související témata: