Hlavní obsah

Minardi chce maďarského pilota Baumgartnera

ŘÍM

Na maďarského pilota Zsolta Baumgartnera hodlají vsadit u Minardi. Šéf italské stáje formule 1 Paul Stoddart ve středu učinil dvaadvacetiletému závodníkovi nabídku. "Věříme, že námluvy ukončíme do konce týdne," prohlásil Stoddart. Stáj zatím podepsala smlouvu jen se stejně starým Italem Gianmariou Brunim.

Foto: Internet

Novým mužem v kokpitu Minardi má být Maďar Zsolt Baumgartner.

Článek

Baumgartner na šéfa italského týmu zapůsobil při své krátké štaci v Jordanu, za nějž odjel dva závody. Tehdy nahradil zraněného Brita Ralpha Firmana a mohl být spokojený jen napůl. Zatímco v září v Monze skončil jedenáctý, na domácí trati Hungaroringu nedokončil.

"Sledoval jsem Zsoltovu kariéru od chvíle, kdy se představil ve formuli 3000. Ale největší dojem na mě udělal v Maďarsku. Dokázal se vypořádat s tlakem, který musel cítit," poznamenal Stoddart a dodal: "Hovoří pěti jazyky, včetně italštiny, a tak by v komunikaci s týmem neměl být žádný problém. Věřím, že bude pro Minardi přínosem."

V letošní sezóně jezdili v kokpitu Minardi Nizozemec Jos Verstappen a Dán Nicolas Kiesa. Tým však v seriálu mistrovství světa ani jednou nebodoval.

Reklama