Hlavní obsah

Abramovič si zamanul, že ve formuli 1 převálcuje Ferrari

LONDÝN

Zábavy není nikdy dost, jako by si řekl ruský miliardář Roman Abramovič a po anglickém fotbalovém klubu Chelsea hodlá ovládnout i stáj formule 1. Minulý měsíc se prý čtyřikrát tajně sešel s Eddiem Jordanem, šéfem stejnojmenného týmu. Abramovič má údajně pro Jordana nachystáno 150 miliónů liber (v přepočtu asi 6,75 miliardy korun).

Foto: chukotka.org

Ruský miliardář Roman Abramovič.

Článek

Abramovičovo konto je zdánlivě bezedné. V londýnské Chelsea již Rus 'utopil' okolo 250 miliónů liber, tedy zhruba 11,2 miliardy korun, aby týmu pomohl na špici evropské klubové hierarchie.

Nyní se zdá, že stejně jako chce v kopané konkurovat Manchesteru United a Realu Madrid, chce ve světě nejrychlejších vozů světa srazit na kolena Ferrari a McLaren, poznamenává britský list The Sun.

:. ANKETA
Myslíte si, že Abramovičovy investice mohou zvrátit poměr sil v seriálu formule 1? Hlasujte na konci článku.

Deník také cituje zdroj ze zákulisí: "Dohoda je na spadnutí. I když Abramovič ovládl fotbalový klub, motorismus je jeho největší vášní. Pokud převezme Jordan, nakoupí nejlepší vozy, přetáhne nejlepší techniky, vývojáře i mechaniky a nakonec i jezdce. Žádná finanční hranice pro něj není nepřekonatelná."

Je proto velmi pravděpodobné, že první nabídka pro jezdce by zřejmě mířila k Michaelu Schumacherovi, který se loni stal po šestém triumfu v seriálu mistrovství světa legendou.

Klid u Williamsu

U jednoho ze silných týmů Williamsu zůstávají i přes veškeré spekulace v klidu. Naopak, příchod ruského podnikatele do kolotoče formule 1 by prý přivítali. "Bylo by to skvělé. Každá nová investice je dobrá pro celý sport," řekl před časem šéf obchodního úseku stáje Williams Jim Wright.

Již dříve se spekulovalo o Abramovičově zájmu o jiné dvě stáje - Minardi a Sauber. Jednání s Jordanem však zřejmě pokročila nejdále.

Sedmatřicetiletý Rus se nedávno zajímal také o hokejový klub NHL Vancouver Canucks. Ten patří k nejzadluženějším týmům zámořské soutěže, přesto informace o blížícím se finančním vstupu Abramoviče do klubu popřel. Předtím se Abramovič neúspěšně snažil vstoupit do jiného klubu Dallasu Stars.

Jmění ruského magnáta se odhaduje na 3,5 miliardy liber (téměř 158 miliard korun).

Reklama