Hlavní obsah

Schumacher ml. zvažuje žalobu na lékaře v USA

FRANKFURT

Až k soudnímu procesu by mohla dospět nehoda Ralfa Schumachera, k níž došlo před dvěma týdny při Velké ceně USA v Indianapolis. Lékaři za oceánem pilotu stáje Williams po havárii diagnostikovali těžký otřes mozku, pozdější vyšetření v Evropě ale prokázalo zlomeninu dvou obratlů. Schumacher proto nyní zvažuje právní kroky.

Foto: BMW AG

Ralf Schumacher si od závodění odpočine možná až tři měsíce.

Článek

Mladší ze sourozenecké dvojice jezdců formule 1 absolvoval po návratu do Evropy vyšetření na specializované klinice v německém Bad Nauheimu, jehož výsledek čerstvě devětadvacetiletého pilota víc než šokoval.

Původní diagnóza, podle níž Schumacher utrpěl po nárazu do bariéry těžký otřes mozku a pohmožděniny, se ukázala jako mylná a lékaři byli nuceni konstatovat mnohem závažnější poranění: zlomeninu dvou obratlů.

V den svých narozenin si navíc Schumacher vyslechl další nepříjemný verdikt - rekonvalescence může zabrat až tři měsíce, což by německého jezdce prakticky vyřadilo ze zbytku sezóny.

O žalobě zatím jen spekulace

"Byl to šok," přiznal ve středu sklesle Schumacher. "Sice jsem za oceánem prošel kompletním vyšetřením, když na to ale koukám, unikl jsem možná o vlásek katastrofě," přidal s hořkým úsměvem.

Ihned po zveřejnění výsledků středeční prohlídky se začalo spekulovat o tom, zda Ralf bude nějak reagovat na rozhodnutí amerických lékařů.

Uvažuje se, že na Metodistickou nemocnici v Indianapolis, v níž byl po havárii hospitalizován, podá žalobu, protože následkem špatné diagnózy mohlo dojít k vážnému poškození pohybového aparátu. "Ani nevíte, jak mě jejich špatná diagnóza rozčílila," svěřil se Schumacher ml. bez bližšího vysvětlení.

Přetáhne Williams Webbera?

V podobném duchu hovořil i Schumacherův manažer Willi Weber. "Člověk se musí ptát, co v té americké nemocnici vlastně dělali. Moje reakce na výsledek středečního vyšetření rozhodně není pozitivní a další kroky v tuto chvíli zvažujeme," vzkázal Weber.

Podle lékařů by mělo zůstat Schumacherovo zranění bez následků. "Léčba si vyžádá čas, ale podobné typy poranění páteře se hojí dobře," prohlásil doktor Johannes Peil, v jehož péči německý pilot je.

Při nadcházející Velké ceně Francie nahradí Schumachera v kokpitu vozu Williams testovací jezdec Marc Gené, je ale otázkou zda bude startovat i v dalších závodech. V zákulisí formule 1 se totiž spekuluje, že Frank Williams zkusí přetáhnout do týmu Australana Marka Webbera ze stáje Jaguar.

Reklama

Související témata: