Hlavní obsah

Schumacher by nemusel pokaždé vyhrát, přeje si Ecclestone

LONDÝN

Velkým přínosem pro formuli 1 je podle jejího šéfa Bernieho Ecclestona přítomnost osobnosti formátu Michaela Schumachera. S jedním háčkem: formulový boss se netají přáním, aby na nejvyšším stupni taky stanul občas někdo jiný, než již jistý sedminásobný světový šampión.

Foto: internet

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone.

Článek

"Je skvělé vidět superstar. Ale Michael Schumacher by neměl vyhrávat každý závod, možná tak jen šest nebo sedm do roka," řekl Ecclestone v rozhovoru pro německý deník Die Welt.

Schumacher si již před osmi dny při Velké ceně Belgie zajistil sedmý titul mistra světa. Druhá příčka na okruhu ve Spa přitom pro něj byla teprve druhou porážkou v sezoně, v květnu po kolizi s Kolumbijcem Juanem Pablem Montoyou nedokončil Velkou cenu Monaka v Monte Carlu.

Podle Ecclestona dominance německého jezdce seriálu mistrovství světa neškodí. "Nevidím v tom žádný problém," řekl šéf formule, který však nespokojenost některých fanoušků chápe. "Většina fanoušků chce vidět napínavější závody, a ne tak dlouhou vítěznou sérii."

Příznivce formule však může potěšit alespoň dramatický boj stájí, které se pohybují za suverénními vozy ferrari. "Když se podíváte na to, jak skvělé závodění se děje za Schumacherem, musí se vám to líbit. Bitva mezi stájemi Renault, BAR, Williams a McLaren je prostě skvělá," připomněl Ecclestone.

Reklama

Související témata: