Hlavní obsah

Schumi má další problém, pro Barrichella je soupeřem

PRAHA

Sotva se německý pilot formule 1 Michael Schumacher usmířil se svým bratrem Ralfem po nebezpečném manévru v posledním kole Velké ceny Monaka minulou neděli, má další problém. Týmový kolega Rubens Barrichello o Schumacherovi prohlásil, že jej už nepokládá za kolegu, ale za soupeře.

Foto: HOCH ZWEI/Juergen Tap

Týmová nálada u ferrari je minulostí.

Článek

Brazilského pilota naštval nebezpečný manévr Schumachera, kterým se jej v závěru Grand Prix v Monaku pokusil předjet. "Kdybych nebyl pozorný, skončili jsme oba mimo trať," rozčiloval se Barrichello. A dodal, že Němec od něj nemůže čekat jakékoliv ústupky. "Je to soupeř, jako kdokoliv jiný," řekl Barrichello před nedělní Velkou cenou Evropy.

Schumacher na obvinění stájového kolegy reagoval podrážděně. "Už by s tím mohli všichni přestat a soustředit se na důležitější věci," uvedl sedminásobný světový šampion. "S Rubensem jsme byli na večeři, nemáme žádný problém. Dělá se kvůli tomu zbytečný chaos, stejně jako se sporem s bratrem," připomněl Schumacher čtvrteční oficiální ukončení sporu s Ralfem.

Příliš temperamentní Barrichello

Schumacher také vysvětlil, že si s Barrichellem vše vyříkali po telefonu během pondělí. Už byl uvolněný. Je to holt Brazilec, kteří jsou trošku temperamentnější," uvedl Němec. S tím ovšem "Rubinho" nesouhlasí.

"Doteď šlo pokaždé o mistrovské body pro tým. Kdybych Michaela v neděli neviděl, přišli bychom o důležité tři body," upozornil Barrichello. "Jsem si jistý, že kdybych něco podobného předvedl já, bylo by hodně zle," dodal Brazilec. S Barrichellem podle některých spekulací už Ferrari do budoucnosti nepočítá, možná i proto Brazilec několikrát v poslední době tým otevřeně kritizoval.

Ferrari se po letech nadvlády v této sezoně vůbec nedaří. Schumacher je v průběžném pořadí po šesti závodech devátý, stáji patří v Poháru konstruktérů pátá pozice.

Reklama

Související témata: