Hlavní obsah

Naděje Räikkönena na titul je podle tisku mrtvá

PRAHA

Před dvěma lety se musel Kimi Räikkönen v těsném duelu o mistra světa formule 1 sklonit před Michaelem Schumacherem. Letos finský pilot týmu McLaren stíhá Fernanda Alonsa, po technickém výpadku ve Velké ceně Německa ale podle většiny komentářů jeho šance na titul značně poklesly, možná už i zmizely.

Článek

Většina listů zároveň po závodu na Hockenheimringu oslavuje již s předstihem jako příštího šampióna Alonsa. "Alonso triumfoval a už má titul téměř v kapse, zato Räikkönena nechal opět McLaren ve štychu," tvrdí Gazzetta dello Sport.

Finský jezdec nedělní Grand Prix nedokončil, když už potřetí v sezóně musel odstoupit z prvního místa. "Räikkönenův sen o vítězství v šampionátu včera zemřel," má jasno švédský Aftonbladet.

Alonso díky šestému vítězství v sezóně vede před Räikkönenem už o 36 bodů a "titul mu už těžko někdo vezme", jak tvrdí španělská Marca. "Tenhle závod ukázal, že Finův mclaren je rychlejší než renault, ale ne tak spolehlivý jako Alonsův vůz," dodává As. El País připomíná, že "Alonso dominuje formuli stejně jako loni Michael Schumacher".

Právě úřadujícího šampióna na ferrari si všímají především italské deníky. Oceňují, že bojuje, na víc než na třetí místo v průběžném pořadí to ale nestačí. "Schumi je stále dobrý, ale Ferrari ne," tvrdí Gazzetta dello Sport a L'Unitá dodává: "Je to stále stejná písnička. Další závod, na který bychom raději zapomněli."

Reklama

Související témata: