Hlavní obsah

Rossi se má stát testovacím jezdcem Ferrari

Šestinásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Valentino Rossi bude podle italských médií plnit roli testovacího jezdce ve stáji formule 1 Ferrari. Šestadvacetiletý jezdec se má údajně k týmu z Maranella připojit v roce 2007 poté, co mu příští sezónu vyprší smlouva u Yamahy.

Článek

Rossi se už v minulosti v monopostu Ferrari několikrát svezl, naposled minulý týden na okruhu ve Fioranu. Test se sice odbyl za zavřenými dveřmi, podle zdrojů z italské stáje ale dokázal talentovaný jezdec zajet kolo jen o 1,5 sekundy pomaleji než je traťový rekord Michaela Schumachera z roku 2004.

Podle italského magazínu Autosprint zaujal Rossi svým výkonem vedení Ferrari natolik, že byl vybrán jako budoucí testovací pilot. Ital během dvou dnů ve Fioranu najezdil téměř 400 kilometrů a může tak dostat superlicenci pro formuli 1, pro jejíž udělení piloti musejí najezdit s vozem F1 minimálně 300 km.

Spekulace o Rossiho přestupu z motocyklového mistrovství světa do formule 1 se objevily v dubnu, kdy se italský fantóm poprvé posadil za volant Ferrari. Zatímco ale tehdy si chtěl Rossi především splnit sen, test z minulého týdne bral mnohem vážněji on i vedení stáje.

Jeho případný příchod do Ferrari by se nicméně neodehrál dřív než v roce 2007, na příští sezónu má Rossi ještě smlouvu s Yamahou pro světový šampionát silničních motocyklů.

Reklama

Související témata: