Hlavní obsah

Enge se vrací do kokpitu, o víkendu pojede v Kentucky

PRAHA

Tomáš Enge se po třech týdnech vrací do zámořského formulového seriálu Indy Racing League. Český jezdec týmu Panther Racing nuceně absentoval kvůli prasklinám dvou obratlů, které si způsobil při nehodě na okruhu v Nashvillu. Středeční lékařská prohlídka ale potvrdila odeznění potíží a Enge dostal zelenou k návratu na závodní dráhu.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge kvůli zranění vynechal závody v Milwaukee a Michiganu, o víkendu se opět představí za volantem na oválu v Kentucky. "Je to pro mě pochopitelně velká úleva," oddechl si Enge po verdiktu lékařů.

"Tři týdny jsem se nemohl dočkat. Lidé z mého týmu po celý letošní rok tvrdě pracovali a je čas, aby se dočkali skvělého výsledku. Lékařský tým IRL jednoznačně patří k nejlepším na světě a dobře se o mě starali. Ale upřímně řečeno doufám, že je teď dlouhou dobu neuvidím," dodal s úsměvem liberecký rodák.

Na Engeho návrat do kokpitu se hodně těší i celý tým Panther Racing. "Je skvělé, že Tomáš je zpátky," řekl spolumajitel stáje John Barnes.

"Všichni víme, že má blízko ke skvělým výsledkům a jsme rádi, že je zpět v sedle. Je jedním z nejtalentovanějších a nejuniverzálnějších jezdců ve startovním poli. Buddy Lazier i Townsend Bell odvedli při záskoku dobrou práci, ale víme, že Tomáš je schopný jezdit vepředu a vyhrávat závody," podotkl Barnes. Engeho závodním maximem je zatím sedmá příčka z Richmondu.

Indy Racing League - Kentucky
Délka oválu1,5 míle
Délka závodu200 kol/300 mil
Vítěz 2004Adrian Fernandez
Pole position 2004Travis Gregg
Časový program (SELČ)
Sobota 13. srpna
16:00-17:30volný trénink
18:30-20:00volný trénink
22:30kvalifikace
Neděle 14. srpna
16:30-17:00volný trénink
21:45závod
Přímý přenos na programu Galaxie sport začíná ve 21:30hod.

Reklama