Hlavní obsah

O Sata jeví zájem nový tým formule 1

PRAHA

Počet účastníků mistrovství světa vozů formule 1 by se v příští sezóně mohl rozšířit na jedenáct. Vyplývá to alespoň z prohlášení pilota stáje BAR Honda Takuma Sata, o nějž se údajně zajímá vedení nového a zatím neznámého týmu. Sató v týmu BAR končí a v příštím ročníku světového šampionátu jej v kokpitu nahradí Brazilec Rubens Barrichello z Ferrari.

Foto: www.barhondaf1.com

Japonský pilot stáje BAR Honda Takuma Sató.

Článek

To, že se stávající desítka stájí formule 1 rozroste o dalšího člena, zatím není vůbec jisté, Sató nicméně potvrdil, že obdržel nabídku.

"O možném zapojení nové stáje do světového šampionátu se teprve rozhodne, ale zájem by byl," uvedl osmadvacetiletý pilot během tiskové konference, na níž Honda oznámila, že na konci roku převezme stoprocentní podíl ve stáji BAR od společnosti British American Tobacco. Honda dosud vlastnila 45 % akcií.

O novém týmu dosud příliš mnoho informací neprosáklo. Údajně za ním stojí nápojový gigant Coca-Cola a vážný zájem o dodávky motorů projevila právě Honda.

"O tom, kdo bude pohonné jednotky dodávat, ale dosud není rozhodnuto," mlžil člen vedení japonské automobilky Hiroši Ošima, podle nějž má vznik nového týmu plnou podporu hlavního promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea.

Reklama

Související témata: