Hlavní obsah

Honda po Melbourne lituje Buttona, chválí Barrichella

PRAHA

Naděje Jensona Buttona na premiérové vítězství v závodu mistrovství světa vozů formule 1 vzaly o víkendu opět za své. Britský jezdec týmu Honda vyhrál o víkendu v Melbourne kvalifikaci, nejlepší pozice na startu nedělního závodu mu ale nebyla nic platná. Button měl během závodu problém s přilnavostí pneumatik a nakonec jej zradil motor.

Článek

Button během své kariéry vystoupil zatím třináctkrát na stupně vítězů, jeho maximem ale stále zůstává druhé místo. Postavení na startovním roštu v Austrálii dávalo šestadvacetiletému jezdci naději, že se konečně dočká naplnění svého snu. V bláznivém závodu v Albert Parku, který poznamenalo množství karambolů, měl ale Button smůlu, když jej totálně zradila technika.

"Nepodařilo se mu ideálně zahřát pneumatiky před startem i před každým restartem. To jej stálo cenná místa. Tento problém ale měli oba naši jezdci. A aby toho nebylo málo, tak Jensonovi nakonec explodoval v poslední zatáčce motor," litoval sportovní ředitel stáje Honda Gil de Ferran. "Je nám líto, jak dopadl, měl na to odjet skvělý závod. Jensonovy problémy budeme dále analyzovat," přidal se šéf vývoje Hondy Šuhi Nakamoto.

První body Barrichella

Vedení týmu tak bylo nakonec spokojeno se sedmým místem Rubense Barrichella, který si v cíli výrazně polepšil proti šestnácté pozici na startu a získal vůbec první body po příchodu z Ferrari. "Rubens neměl vůbec lehkou úlohu, musel hodně tlačit na pilu a nakonec dokázal získat první body," chválil brazilského pilota de Ferran.

Honda by ráda byla hlavním rivalem stáje Renault v boji o mistrovský titul, po úvodních třech závodech se ale na francouzský tým dívá s uctivým dostupem. "Pochopitelně, že nejásáme. Před námi je ale velikonoční pauza a dvoje testování v Imole. Věříme, že se nám podaří suverenitu Renaultu narušit," dodal de Ferran.

Reklama

Související témata: