Hlavní obsah

Räikkönen prý po přestupu k Ferrari ročně vydělá 28 miliónů

IMOLA

Přestup finského pilota Kimiho Räikkönena do stáje Ferrari po letošní sezóně je podle neoficiálních zpráv zpečetěn. Úřadující vicemistr světa podepíše podle italského listu La Reppublica s týmem tříletou smlouvu, která mu vynese 28 miliónů eur za sezonu. Sedminásobný šampión Němec Michael Schumacher v současnosti ve Ferrari vydělává 35 miliónů eur ročně.

Článek

I když Räikkönenův odchod z McLarenu do italské stáje dosud nikdo nepotvrdil, jeho současný týmový kolega Juan Pablo Montoya o něm už otevřeně mluví. "Kimi půjde k Ferrari, to je přece dávno jasné," řekl v Imole před nedělní Velkou cenou San Marina.

Ve Ferrari stále nevědí, zda Schumacher prodlouží svou kariéru a zůstane další sezónu. "Michael nám dá vědět do konce června. Naší povinností je ale být vyzbrojeni, proto se rozhlížíme," uvedl bez podrobností šéf týmu Jean Todt.

Fanoušci by nejraději Schumachera s Räikkönenem

Z ankety dnešního listu Gazzetta dello Sport vyšlo najevo, že přes 46 procent fanoušků Ferrari by chtělo v příští sezóně vidět v rudých vozech Schumachera i Räikkönena. Současné složení jezdecké dvojice se jim zamlouvá pramálo, pro dvojici Schumacher, Felipe Massa z Brazílie se vyslovila jen necelá čtyři procenta. Motocyklového šampióna Valentina Rossiho, který už s italským týmem několikrát testoval, by v kokpitu ferrari chtělo vidět šestnáct procent fanoušků.

O sedmatřicetiletého Schumachera však projevuje zájem Renault, který po sezóně přijde o mistra světa Fernanda Alonsa, jenž zamíří do McLarenu. "Chci někoho, kdo dokáže vyhrávat a takoví jezdci jsou ve formuli jen tři nebo čtyři. Michael je jako červené víno, čím starší tím lepší," uvedl šéf týmu Flavio Briatore, jenž Schumacherovi pomohl ke dvěma titulům během společného angažmá v Benettonu v letech 1994 a 1995.

Reklama

Související témata: