Hlavní obsah

Villeneuve: BMW míří letos vysoko

LONDÝN

Pilot stáje formule 1 BMW Sauber Jacques Villeneuve věří, že jeho tým si může pro tuto sezónu stanovit za cíl konečné čtvrté místo v poháru konstruktérů za "Velkou trojkou" Renault, Ferrari a McLaren.

Článek

Bývalého mistra světa nabudil výsledek jeho stáje v poslední britské Velké ceně o uplynulém víkendu, v níž oba vozy BMW dojely na bodovaných pozicích, a je optimistický, co se týče pokračování německé automobilky ve vyrovnaných výsledcích v dalším průběhu sezóny.

"Jsme na tom teď velmi dobře. Průběžné páté místo v poháru konstruktérů je skvělé" řekl v úterý kanadský pilot v Londýně na setkání se sponzory. "Před sezónou jsme doufali, že budeme bojovat o páté místo, ale v současné době tuto příčku držíme bezpečně. Myslím si, že je čas naše předsezóní cíle přehodnotit a bojovat s hondou o čtvrté místo. A budeme na tom tvrdě pracovat", řekl spokojený jezdec BMW.

Chce ještě letos dojet na stupních vítězů

Jeho osobní cíl pro tuto sezónu je poprvé od Velké ceny Německa v roce 2001 dojet na stupních vítězů., ale zároveň odmítá, že si možná vytyčil nesplnitelný požadavek. "Dojet na stupních vítězů do konce této sezóny by bylo nádherné, i když to bude velmi obtížné," říká Villeneuve.

Přes jeho více méně optimistické zhodnocení současné formy BMW, Villeneuve nepodléhá falešným iluzím, že výsledek z britského okruhu Silverstone automaticky zaručuje úspěch v nadcházející Velké ceně Kanady v Montrealu příští víkend, která bude pro pilota domácí.

"Pojede se na úplně odlišné trati", vysvětluje Villeneuve a dodává: "Dá se to srovnat akorát s okruhem v Monze, což je podobná trať s nízkým přítlakem.

Reklama

Související témata: