Hlavní obsah

Renault se ohradil proti Alonsovu nařčení, že mu nepomáhá

SUZUKA

Francouzská stáj Renault se ohradila proti nařčením své jedničky Fernanda Alonsa, který necítí dostatečnou podporu týmu v boji o obhajobu světového titulu ve formuli 1. Španělský pilot v rozhovoru pro španělský deník As prohlásil, že Renault nechce, aby boj s Němcem Michaelem Schumacherem vyhrál.

Článek

Podle mluvčího stáje je to nesmysl, i když Alonso po sezoně odchází do konkurenčního McLarenu. "Stojíme na 150 procent za Fernandem a jeho snahou získat titul. Ve vztahu mezi Fernandem a týmem není žádný problém," uvedl mluvčí na internetové stránce F1total.com.

Po Schumacherově vítězství a Alonsově druhém místě v nedělní Velké ceně Číny mají oba rivalové dva závody před koncem seriálu 116 bodů. Díky vyššímu počtu vítězství je průběžně v čele šampionátu německý pilot, který si může zajistit titul už v neděli v Suzuce. Musel by vyhrát a Alonso by nesměl bodovat.

Pětadvacetiletý Španěl v Číně vyhrál kvalifikaci, ale v závodě doplatil mimo jiné na chybu mechaniků při zastávce v boxech, kde kvůli problémům se zadním kolem strávil devatenáct vteřin. U Renaultu si jeho stesky nedokážou vysvětlit. "Nevím, co tím Fernando myslel. Spojuji to s frustrací z toho, že mu v Šanghaji proklouzlo vítězství mezi prsty," řekl mluvčí.

Reklama

Související témata: