Hlavní obsah

Šéfa Ferrari štve, že McLaren nebyl potrestán za špionáž

LONDÝN

Šéf stáje formule 1 Ferrari Jean Todt je naštvaný na Mezinárodní automobilovou federaci FIA, která nepotrestala konkurenční McLaren za to, že jeho šéfdesignér u sebe měl tajné dokumenty o vozech italského týmu. FIA ve čtvrtek po pětihodinovém slyšení McLaren kvůli nedostatku důkazů zprostila viny.

Článek

„Je to, jako kdyby s námi hráli poker a věděli, jaké máme karty. Rozhodnutí FIA prostě nechápu," řekl Todt agentuře Reuters. „Vedení McLarenu přiznalo, že vědělo o tom, že jejich zaměstnanec má naše dokumenty, ale nebyli potrestáni. Chtěli, abychom jim důvěřovali, že těch informací nezneužili a přitom dlouho informaci o našich dokumentech utajovali," dodal s tím, že McLarenu nevěří ani slovo. „Možná neupravili vozy podle našich dat. Ale určitě využili svých znalostí, aby omezili naši konkurenceschopnost," prohlásil Todt.

Celou špionážní aféru rozvířil šéfdesignér McLarenu Mike Coughlan, u kterého policie při domovní prohlídce našla manuál o 780 stranách, podle nějž by se dal postavit letošní model monopostu Ferrari. Údajně jej získal od bývalého šéfmechanika italského týmu Nigela Stepneyho. Ten je navíc podezřelý, že se před Velkou cenou Monaka pokusil sabotovat vozy Ferrari.

Reklama

Související témata: