Hlavní obsah

Automobilka Porsche nemá po Mosleyho skandálu o formuli zájem

BERLÍN

Němečtí automobiloví výrobci Porsche a Volkswagen vyloučili možnost, že by vstoupili v současné situaci do světa formule jedna. Hlavním důvodem jsou prý vysoké náklady a pověst šéfa automobilové federace Maxe Mosleyho, nedávno pošramocená sexuálním skandálem.

Foto: auto-janak.cz

Porsche Carrera - ilustrační foto

Článek

"Tři sta miliónů eur za rok, to je pouhé vyhazování peněz," prohlásil v rozhovoru pro německý časopis Stern předseda Volkswagenu Ferdinand Piech. "Navíc po Mosleyho aféře není teď vstup do formule příliš lákavý," uvedl zase Wolfgang Porsche. Německá automobilka Porsche stojí před sjednocením s Volkswagenem, kde chce koupit většinový podíl, a mluvilo se o její účasti v seriálu formule jedna.

O rozpoutání Mosleyho skandálu se postaral britský bulvární nedělník News of the World, který na své internetové stránce zveřejnil video, na němž osmašedesátiletý Mosley přijíždí do londýnského bytu nedaleko svého domu. Tam už na něj čekala pětice prostitutek oblečených v nacistických uniformách, s kterými si pak pět hodin užíval. Mosley výzvy k odstoupení ze své funkce odmítl a nacistický podtext skandálu popřel.

Reklama

Související témata: