Hlavní obsah

Hamilton chválí tým, Massa je na ten svůj naštvaný

MONTE CARLO/PRAHA

Rozdílné pocity mají po Velké ceně Monaka Lewis Hamilton z McLarenu a Felipe Massa z Ferrari. Zatímco stáj britského jezdce podržela poté, co mírně poškodil svůj vůz, Ferrari podle Massy pokazilo strategii závodu. Italská stáj se rozhodla v průběhu závodu zůstat na mokrých pneumatikách. „Byla to obrovská chyba, protože trať začínala být čím dál tím sušší,“ zlobil se Massa po závodě.

Článek

Brazilský jezdec byl přitom nejrychlejší v sobotní kvalifikaci a do závodu tak startoval z první pozice. Jeho rival Hamilton navíc po dobrém startu, při němž se dostal před Räikkönena na druhé místo, v šestém kole mírně havaroval.

„Vjel jsem do vody a sklouzl do bariéry. Věděl jsem, že jsem se jenom dotkl a poškodil zadní část vozu,“ řekl Hamilton. Třiadvacetiletý jezdec McLarenu zajel ke svým mechanikům, kteří jeho vůz rychle opravili. „Tým naštěstí reagoval rychle,“ těšilo Brita.

Vítěz předcházející Velké ceny Turecka Felipe Massa se zlobil na svůj tým, který v průběhu šestého závodu seriálu změnil strategii. „Jel jsem velmi rychle. Věděl jsem, že naše strategie je dobrá, ale najednou jsme ji změnili na jedinou zastávku a to byla obrovská chyba,“ citovala jezdce Ferrari BBC.

Po počátečním dešti se totiž nad Monakem další kapky neobjevily a asfalt na ulicích pomalu usychal. Brazilec však měl stále pneumatiky na mokrý povrch. „Trať začínala být čím dál tím sušší a my předpokládali, že začne opět pršet,“ připomněl předpověď meteorologů.

„Je to ostuda, udělali jsme chybu ve strategii. Dobré je, že jsme na pódiu. Navíc víme, že celý seriál je dlouhý. Máme skvělé auto, ale strategie nám bohužel nefunguje,“ politoval na závěr sedmadvacetiletý Brazilec.

Reklama

Související témata: