Hlavní obsah

Piloti formule 1 Arnoux a Liuzzi budou v pondělí v Brně

BRNO

Bývalý pilot formule 1 René Arnoux a účastník loňského mistrovství světa v závodech vozů královské automobilové třídy Vitantonio Liuzzi dorazí v pondělí do Brna. Za jejich přítomnosti bude na náměstí Svobody zahájen projekt Formule 1 ve školách, od 14:30 budou oba hosty dvouhodinové autogramiády společně s českými automobilovými jezdci Romanem Krestou, Adamem Lackem a Erikem a Jarkem Janišovými, kteří jsou patrony projektu.

Foto: HOCH ZWEI

Pilot Vitantonio Liuzzi (vlevo) - ilustrační fotografie

Článek

Šedesátiletý Francouz Arnoux se nikdy nestal mistrem světa, ale v polovině osmdesátých let byl jedním z nejlepších pilotů F1. Absolvoval 149 Velkých cen a sedm závodů vyhrál. Sedmadvacetiletý italský jezdec Liuzzi je představitelem současné generace, ve formuli 1 působí čtvrtým rokem. Při 39 startech získal pět bodů, letos je testovacím pilotem týmu Force India.

Oba budou v Brně hosty projektu, který už běží v 30 zemích světa. "Je určen studentům středních škol. Cílem je najít odborníky, kteří by mohli za několik let ve formuli 1 pracovat. V roli inženýra nebo manažera," řekl tiskový mluvčí spolupořadatelské agentury BPA Martin Straka. V Brně si budou moci zájemci vyzkoušet i simulátor formule 1.

Reklama