Hlavní obsah

Coulthard je poradcem v Red Bullu

PRAHA

David Coulthard sice uzavřel kariéru jezdce formule 1, ze závodních okruhů ale nezmizí. V týmu Red Bull Racing, kde působil poslední čtyři roky, bude dělat poradce. Vedení stáje chce využít jeho bohatých zkušeností, vždyť odjel 246 Grand prix a vybojoval třináct vítězství.

Článek

„Myslel jsem si, že si na čas odpočinu, ale formule 1, to je droga. Miluji adrenalin. Nevím, co to se mnou udělá, až zavrčí motory a já budu jen stát na pit lane, ale budu alespoň tam,“ řekl 37letý Coulthard, jenž za 15 sezón nedosáhl na titul.

„Čtyřikrát jsem byl celkově třetí a jednou druhý, to jsem prohrál jen s Michaelem Schumacherem, a ten byl opravdu lepší. V McLarenu jsem byl dlouho dvojkou za Häkkinenem a pak i za Räikkönenem. Šéf týmu Dennis měl rád Finy a šanci na titul mi nedal, ani když jsme měli vítězný vůz,“ posteskl si.

Ve stáji Red Bull spolupracuje s konstruktérem Adrianem Neweym, autorem úspěšného mclarenu. „Je to geniální konstruktér, proto jsem tolik usiloval, aby do Red Bullu přišel. S ním je šance na úspěch,“ zdůraznil Coutlhard.

Letos se už podílel na přípravě nových monopostů, které budou mít motory Renault. Za volant usednou zkušený Australan Webber a německá kometa minulé sezóny, senzační vítěz z Monzy Vettel. Především jemu by měl zkušený Skot pomoci udělat další krok výš. „Máme dobrý tým a jsem přesvědčen, že budeme schopni bojovat o stupně vítězů,“ dodal Skot.

Reklama

Související témata: