Hlavní obsah

Barrichello: Senna má ve formuli 1 budoucnost

PRAHA

V roce 1993 začal Rubens Barrichello jezdit ve formuli 1. Na konci minulého roku japonská automobilka Honda oznámila, že stáj prodává. Vypadalo to, že nejzkušenější závodník skončí. Když ale tým koupil Ross Brawn, šestatřicetiletý Brazilec tušil, že se může těšit na další sezónu.

Článek

Ze začátku se spekulovalo, že pokud bude tým zachráněn, usedne do vozu talentovaný Bruno Senna. Barrichellovy zkušenosti a nulové platové požadavky ale rozhodly v jeho prospěch. „V posledních měsících jsem byl raději potichu. Říkalo se, že jsem odepsaný, že mě nikdo nechce. Někdo dokonce napsal, že Bruno Senna podepsal s týmem smlouvu na tři roky. To ale nebylo potvrzené. Pro mě bylo nejdůležitější, že jsem v těchto těžkých časech nepřestal doufat,“ uvedl na svých internetových stránkách Barrichello.

I když nakonec Senna vypadl ze hry, je Barrichello přesvědčen, že se jednou jeho krajan do formule 1 dostane. „Přeji mu jen to nejlepší. Na to, že má za sebou jen tři nebo čtyři roky praxe, si vedl v testech skvěle. Určitě má ve formuli 1 budoucnost,“ prohlásil šestatřicetiletý jezdec. Barrichello přiznal, že se pokoušel Sennovi dovolat. Marně. „Nechal jsem mu vzkaz na záznamníku. Jsme dobří přátelé. V minulých měsících jsme sice spolu moc nemluvili, ale to nic nemění,“ dodal.

Reklama