Hlavní obsah

Letos chci vyhrát, přeje si Glock

BARCELONA/PRAHA

Loni se sedmadvacetiletý Němec Timo Glock nechtěně proslavil v závěrečné GP Brazílie, když v posledním deštěm zkrápěném kole musel na suchých pneumatikách zpomalit a předjel ho Lewis Hamilton. Ten tak doslova v posledních desítkách metrů sebral titul v té chvíli už slavícímu Felipe Massovi. Zejména fanoušci Ferrari mu to měli hodně za zlé...

Článek

„Nesmysl! Jel jsem nejrychleji, jak mi to podmínky na mokré trati dovolovali. Bojoval jsem o čtvrté místo. Vůbec jsem nevěděl, co se děje přede mnou a za mnou. Nikdy bych nic takového ani neudělal. Hloupými spekulacemi jsem se ani nezabýval,“ zlobil se Glock ještě čtvrt roku poté. Podezření či nevraživost naopak zvyšují jeho motivaci pro nadcházející sezónu.

Při tom loni vybojoval pro Toyotu v Maďarsku krásné druhé místo, což je také jeho největší úspěch po jedné kompletní sezóně v F1. „Letos k sobě budu ještě náročnější, než loni, kdy jsem získal druhé místo a poměrně často bodoval. Chci bojovat pokud možno v každém závodě o stupně vítězů a konečně i vyhrát Velkou cenu. Sbírání bodů by mělo být ještě intenzivnější,“ zdůraznil německý jezdec, s tím, že z pohledu dalšího setrvání Toyoty v F1 bude první vítězství bíločerveného vozu velice důležité. „Nikdo to neřekl nahlas, ale cítíme to. Pokud bychom nevyhráli s Jarnem Trullim alespoň jeden závod, bylo by to zklamání,“ přiznal.

Glock věří, že nová pravidla usnadní předjíždění v závodech a také letošní Toyota bude lepší, než loňská. „Myslím si, že s testy můžeme být spokojeni. Nový vůz je vyladěný, chová se dobře, je rychlý i spolehlivý. Zbývá doladit jen detaily. Testy ukazují, že jdeme správnou cestou a máme na to, abychom splnili náš cíl, tedy bojovat pravidelně o stupně vítězů. Máme na to s Jarnem oba“ přál si po testech v Barceloně věčně usměvavý Timo Glock.

Reklama