Hlavní obsah

Mistr světa v rallye Loeb zvažuje formuli 1, uchází se o místo v týmu US F1

NEUSS

Pětinásobný šampión v rallye Sébastien Loeb se oficiálně uchází o místo v novém týmu formule jedna US F1. Jeho zájem potvrdil týmový ředitel nováčka v příští sezóně mistrovství světa Peter Windsor, žádné detaily jednání ale nechtěl zveřejnit.

Článek

"Chtěl bych zjistit, zda má o mě někdo z formule jedna vážný zájem. V rallyeovém šampionátu se cítím dobře, zřejmě prodloužím smlouvu s Citroënem, ale pokud to nebude termínově kolidovat, dokážu si představit občasné starty v F1," vysvětlil Loeb.

Podle Windsora hledá tým spíše americké jezdce, Francouzovu nabídku však bere velmi vážně. "Je neuvěřitelně nadaný a přivedl by do formule jedna hodně pozornosti," ujistil Windsor.

Pětatřicetiletá hvězda rallye už si závodní monopost několikrát vyzkoušela. Předloni Loeb řídil Renault a v listopadu se zúčastnil se stájí Red Bull testů v Barceloně. Překvapil tehdy osmým nejlepším časem z patnácti pilotů a za nejrychlejším zaostal o 1,8 sekundy.

Nedávno se uvažovalo o jeho budoucím angažmá v Toro Rosso, kde byla ukončena spolupráce se Sébastienem Bourdaisem. Toho už od červencové Velké ceny Maďarska nahradil nejmladší jezdec historie Španěl Jaime Alguersuari.

Reklama

Související témata: