Hlavní obsah

Ferrari rozhodne o náhradníkovi za Massu do tří dnů

SPA

Do tří dnů má být jasno, zda bude vysmívaný Luca Badoer pokračovat v kokpitu Ferrari jako náhradník za zraněného Felipeho Massu. Dlouholetý testovací jezdec Badoer obsadil v obou svých startech poslední místo.

Foto: Ercole Colombo, Reuters

Pilot Luca Badoer stojí vedle loga italské stáje Ferrari

Článek

Badoer naskočil do formule jedna po zranění Massy, jehož v kvalifikaci Velké ceny Maďarska trefila do hlavy pružina z vozu Rubense Barrichella. Původně se uvažovalo o tom, že Brazilce nahradí sedminásobný mistr světa Michael Schumacher, ten ale musel comeback odříct kvůli bolestem krku.

Badoer ovšem není důstojnou náhradou a po posledních místech ve Valencii a dnes v Belgii hrozí, že Ferrari udělá ostudu i na slavné dráze v Monze, kde se jede příští závod 13. září. "Dáme vám vědět do tří dnů," řekl dnes šéf týmu Stefano Domenicali na otázku, zda bude Badoer pokračovat.

Úplně vyloučen údajně není ani návrat Massy, jenž v pondělí navštíví v Miami slavného neurochirurga Stevea Olveyho a bude seznámen s výsledky posledních vyšetření. Massa doufá, že pojede minimálně domácí Grand Prix Brazílie v říjnu.

Badoera, jemuž anglicky mluvící novináři vymysleli zvukomalebnou přezdívku s jeho jménem "Look How Bad You Are" (Podívej, jak jsi špatný), by teoreticky mohl nahradit i Ital Giancarlo Fisichella. Ten se dnes blýskl nečekaným druhým místem ve Spa a spekuluje se o jeho výpomoci Ferrari. "Nemůžu říct, jestli je to pravda, nebo ne. Můžu říct jen to, že dnes jel skvěle," prohlásil Domenicali.

Reklama

Související témata: