Hlavní obsah

Schumacher: Musím si dávat pozor, abych nezajel do červených boxů

PRAHA

Fanoušci formule 1 se už nemohou dočkat prvních závodů letošního seriálu mistrovství světa. Na startu se totiž objeví i jednačtyřicetiletý Michael Schumacher, který na konci uplynulého roku podepsal tříletou smlouvu s Mercedesem GP. A jak to tak vypadá, sedminásobný světový šampión by rád závodil i po roce 2012...

Foto: Ralph Orlowski , Reuters

Michael Schumacher

Článek

"Tříletý kontrakt byl nápadem Mercedesu a zároveň se jednalo o gesto důvěry ve mě," uvedl Schumacher na stránkách planetf1.com. "Osobně jsem všechno pečlivě zvážil. Ptal jsem se sám sebe. Jedná se z mé strany o chvilkové nadšení, nebo to vydrží? Jsem již delší dobu nažhavený a dokážu si představit, že budu ještě pár let závodit. Moje sportovní kariéra tak po třech letech ještě nemusí skončit," řekl sedminásobný mistr světa, který by svou sbírku titulů rád rozšířil...

"S Rossem, Mercedesem, se všemi těmi bohatými zkušenostmi a se mnou... Je mi líto, ale my jiný cíl než zisk titulu mít nemůžeme," prohlásil Schumacher. A jeho slova potvrdil i šéf stáje Mercedes GP Ross Brawn: "Máme jediný cíl. Chceme být mistry světa."

Michael Schumacher také přiznal, že i když se upsal Mercedesu, tak na Ferrari rozhodně nezapomněl. "Velká část mé minulosti i mého srdce je pořád rudá. Na všechny ty krásné věci nemůžete jen tak zapomenout."

"Pořád jsme všichni přátelé. Budeme teď sice spolu soupeřit, ale to neznamená, že zapomeneme na to všechno, co jsme spolu prožili," dodal legendární pilot, který má však před svým návratem jednu obavu. "Budu si ale muset dávat pozor, abych při výměně pneumatik nezajel do červených boxů Ferrari," uzavřel Michael Schumacher, který se spolu se zbytkem pole objeví na startu 14. března v Bahrajnu.

Reklama