Hlavní obsah

Dědek Schumacher si přibarvuje vlasy, kondici však má náramnou

PRAHA

Začátkem ledna oslavil 41. narozeniny, přesto chystá velký návrat do formule jedna. Michael Schumacher se v pondělí poprvé posadil do svého mercedesu a otestoval ho na okruhu ve Valencii. Fenomenální německý pilot se po tříleté pauze cítí fit a nic na tom nemění ani skutečnost, že si kvůli prvním šedinám přibarvuje vlasy.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Michael Schumacher během testování stáje Mercedes ve Valencii.

Článek

Zase je ve svém živlu, krouží po okruhu ve Valencii natěšený jako v dobách svojí největší slávy. Michael Schumacher testuje nejen nový monopost stáje Mercedes, ale také své jedenačtyřicetileté tělo.

Bude to jeho sedmnáctá sezóna ve formuli 1, a tak není divu, že v případě potřeby se Schumi může spolehnout na podporu sportovní kliniky v Bad Nauheimu. Zatím si však stále připadá jako mladík. Během tříleté pauzy ztloustl o pět kilo, teď už však zhubl a zase se dostal na svých 74 kilogramů jako dřív.

„Myslím, že mám dobré geny. Byl jsem samozřejmě u očního lékaře a testy ukázaly, že nepotřebuji brýle. Možná mi někdo může vytknout mé šediny, ale ty se začaly objevovat už někdy v roce 2005. Vlasy si přibarvuji, co na tom,“ nedělá si vrásky držitel rekordních sedmi titulů mistra světa.

Dokud to vydrží, bude dál hrát i fotbal

Podstatná je fyzická kondice, kterou si Schumacher pochvaluje. „Disciplína, správná výživa, posilovna, běh, to je můj recept. Dnešní generace je zatížená na videohry a jídla rychlého občerstvení. Podle mě není tak složité, aby se člověk stal výjimkou.“

Kondici si stále udržuje, proto třeba ve svém švýcarském bydlišti dál hraje jako pravý záložník fotbal za FC Echichens. A chce kopat tak dlouho, dokud to jen půjde.

„Hlavní prioritou je samozřejmě formule 1 a je důležité, aby do sebe další aktivity efektivně zapadaly. Může tedy přijít chvíle, že už nebudu hrát tak intenzivně fotbal, protože tělo řekne dost,“ říká pilot, který sílu čerpá také z pravidelného osmihodinového spánku.

A také z plavání, proto má ve svojí rezidenci 25 metrů dlouhý bazén. „Plavu teď hodně. Půl hodiny prsa každý den, to vám dá neuvěřitelně moc...“

Reklama