Hlavní obsah

Tohle je nejlepší období mého života, rozplývá se štěstím Button

PRAHA

Jenson Button, úřadující mistr světa formule 1, je ze svého dosavadního působení u McLarenu doslova nadšený. Ze čtyř letošních Velkých cen vyhrál dvě, GP Austrálie a Číny, a posunul se tak do čela průběžného pořadí mezi jezdci. "Tohle je nejlepší období mého života," rozplývá se štěstím třicetiletý Brit.

Foto: Mark Horsburgh, Reuters

Jenson Button se raduje z triumfu.

Článek

"Loňský rok byl úžasný. Vyhrál jsem v úvodu sezóny šest závodů a nakonec i celé mistrovství světa. A to byl můj sen," přiznal na webových stránkách Autosportu Jenson Button, který pak v závěru roku 2009 přešel z Brawnu GP k McLarenu. A i zde se mu daří. "Letos jsem ze čtyř závodů vyhrál dva. Tohle je nejlepší období mého života. A klidně to napište velkým písmem," rozplýval se přešťastný Button.

"Samozřejmě, že vím, že do konce šampionátu zbývá ještě patnáct závodů. A to rozhodně nebude procházka růžovým sadem. Každý závod bude nesmírně těžký," uvědomuje se třicetiletý Brit. "Je ale příjemné, že vedeme šampionát," dodal.

Dobré pocity má úřadující mistr světa i z přátelského vztahu s týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem. "Je dobré mít konkurenceschopného kolegu. Lewis se nikdy nevzdává, je jako pitbul," uvedl na adresu Hamiltona. "Bude bojovat do konce a já právě takového týmového parťáka chci. Je úžasně rychlý. Je to výjimečný jezdec," uzavřel Button.

Jenson Button je po čtyřech závodech v průběžném pořadí na prvním místě. Na svém kontě má šedesát bodů a na druhého Nika Rosberga má desetibodový náskok. A dobře si McLaren vede i mezi konstruktéry, kdy se po doublu v Číně vyhoupl do čela pořadí a na druhé Ferrari má náskok devatenácti bodů. Příštím závodem je Velká cena Španělska, která je na programu 9. května.

Reklama