Hlavní obsah

Daňová policie v Itálii zabavila Briatoremu jachtu

ŘÍM

Italská policie zabavila kvůli podezření z porušení daňových zákonů obří luxusní jachtu Force Blu, kterou má pronajatu bývalý šéf stáje formule 1 Renault Flavio Briatore.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Smutný Flavio Briatore

Článek

Daňová policie uvedla v tiskovém prohlášení, že vyšetřuje nezaplacenou daň z přidané hodnoty za jachtu a její palivo ve výši 4,8 miliónu eur (zhruba 123 miliónů korun). Policie, která kromě Briatoreho vyšetřuje také vlastníky jachty z Britských panenských ostrovů, se odvolává na italský zákon, podle nějž musí občan Evropské unie za užívání lodi pod cizí vlajkou ve vodách Evropské unie DPH platit.

Šedesátiletý Briatore, jenž odešel z čela Renaultu loni v září v souvislosti se skandálem z Grand Prix Singapuru 2008, řekl agentuře ANSA, že doufá v rychlé vyřešení celé záležitosti. Postěžoval si také, že zabavení jachty, z níž se musela vystěhovat i jeho manželka s dvouměsíčním synem, se dalo při citlivějším přístupu policie zabránit. Argumentoval také tím, že kromě něj si toto plavidlo pronajímá víc lidí, podle policie je však v rámci EU jediný.

Reklama

Související témata: