Hlavní obsah

VIDEO: Priorita Red Bullu: udržet i po tureckém karambolu dobrý vztah mezi dvěma kohouty

PRAHA

Názorný příklad, jak se dá prokaučovat vyhraný závod, předvedla v neděli na Velké ceně Turecka formule 1 dvojice stáje Red Bull. Vedoucí Mark Webber a za ním jedoucí Sebastian Vettel se dostali na stejnou úroveň a vzájemnou kolizí uvolnili cestu k double týmu McLaren. Šéf Red Bullu Christian Horner pochopitelně láteřil a událost ve 40. kole označil za neodpustitelnou chybu.

Foto: Umit Bektas , Reuters

Naštvaný Sebastian Vettel odchází od nepojízdného vozu Red Bull.

Článek

„Při pohledu, jak se naše auta srážejí, jsem cítil strašné zklamání. Když držíme vedení, tak přece není možné, aby se něco takového stalo. Vždyť jsme jako na stříbrném tácu darovali dvojnásobný triumf největší konkurenci. To co se stalo, se už nikdy nesmí opakovat,“ zlobil se Horner.

Dvojice McLarenu podobnou situaci zvládla

Podle dalších ohlasů z týmu sídlícího v anglickém Milton Keynes ale není jednoznačné, kdo byl viníkem karambolu. Poradce týmu a bývalý pilot F1 Helmut Marko tvrdí, že Vettel potřeboval jít dopředu, neboť na něj vyvíjel tlak Lewis Hamilton. Webber navíc dostal informaci, že má šetřit palivo, kterého prý měl o poznání víc Vettel. To pro mladého Němce znamenalo jednoznačný signál, že může naplno vyrazit dopředu. Jenže Vettel musel po nejednoznačně hodnoceném manévru ze závodu odstoupit, Australan byl rád, že dojel třetí a zůstal na prvním místě průběžného pořadí mistrovství světa.

Pro Red Bull teď bude prioritní na Turecko rychle zapomenout. Snažit se uklidnit situaci, aby mezi vyrovnanými jezdci nevzniklo nepatřičné napětí. „Pevně věřím, že naše dosud dobré vtahy zůstanou i po tomto nešťastném okamžiku zachovány,“ prohlásil Horner. Oba jezdci ovšem bezprostředně po závodě měli na situaci rozdílný názor a emoce přinesly i pár ne zrovna šťastných gest...

Že se dají podobné okamžiky ukočírovat, dokázala o pár kol později právě dvojice McLarenu, když nahradila v čele formulového pelotonu netakticky si počínají závodníky Red Bullu. Jenson Button se dotáhl a Hamiltona, ale poté, co neuspěl s předjetím, nechal kolegu na pokoji. Do sluchátek mu totiž přišel jasný příkaz, že pokud nebude šetřit palivo, nemuselo by mu vystačil do cíle.

Webber mohl slavit hattrick

Právě o dvojici McLarenu se před startem sezóny tvrdilo, že jejich spolupráce jako dvou posledních mistrů světa může hodně skřípat. Neděle ale zatím ukázala něco jiného a zdá se, že stájový šéf Martin Whitmarsh dokáže svůj mančaft držet na uzdě. Otázkou je, jak týmová disciplína funguje v Red Bullu. Webber totiž sahal po třetím vítězství v řadě, a to mohlo ambiciózního Vettela vyprovokovat k ne zcela ideálně připravenému útoku.

Na tiskové konferenci se Mark Webber tvářil viditelně zasmušile.foto: ČTK/AP/Ibrahim Usta

Zápolení dvou „kohoutů na jednom smetišti“ má ve formuli 1 poměrně bohatou minulost. To, co se v McLarenu zřejmě Whitmarshovi daří, před třemi roky nezvládl jeho předchůdce Ron Dennis. V té době byl Hamiltonovým stájovým kolegou Fernando Alonso. Sezóna ale skončila pro McLaren jednak špionážním skandálem stáje, za který dostala rekordrdní pokutu 100 milionů dolarů, média navíc celý rok živily nekončící slovní přestřelky a půtky obou pilotů, což vyústilo tím, že se Španěl musel poroučet.

Extrémem byly bitky mezi Prostem a Sennou

Ani dávnější pohled do historie není příkladem bratrské spolupráce dvou formulových velikánů. Stačí vzpomenout na nelítostné a za hranicemi fair play vedené bitky mezi Alainem Prostem a Ayrtonem Sennou, kteří se koncem osmdesátých let minulého století sešli shodou okolností rovněž v McLarenu. Po dvou letech incidentů, afér a diskvalifikací Prostovi praskly nervy, bouchnul dveřmi a raději nastoupil k Ferrari…

Reklama

Související témata: