Hlavní obsah

Korea s napětím očekává výsledek inspekce FIA

PRAHA

Ještě před dvěma dny dokončovali dělníci na trati zbrusu nového okruhu v korejském Yeongamu povrch. Přitom už za dva týdny by na čerstvém asfaltu měly létat monoposty formule 1. Podmiňovací způsob je stále na místě. Definitivní zelenou korejské Grand prix má dát až pondělní inspekce Mezinárodní automobilové federace (FIA).

Foto: Sport.cz

Tribuna nad boxy na Korejském mezinárodním okruhu.

Článek

Podle platných regulí by měla finální inspekce proběhnout ne později než 60 dní před závodem. Formule 1 je ale natolik mocná, že v korejském případě FIA přivřela obě oči a inspektoři v čele s šéfem technické sekce Charliem Whitingem dorazili až v pondělí. „Whiting pěšky prošel celý okruh, nevynechal jediný kout,“ přiblížil mluvčí autodromu. Výsledky kontroly budou oznámeny ve středu.

Nad připraveností okruhu se do poslední chvíle vznášel otazník, organizátoři si ale nepřipouštějí neúspěch. „Zatím máme čistě pozitivní náznaky. Jsme si jistí, že okruh inspekcí projde,“ poznamenal mluvčí.

A optimismus neztrácí ani hlavní promotér F1 Bernie Ecclestone. „Dostali se do problémů, v posledních týdnech ale zvládli zdánlivě nemožné,“ prohlásil Ecclestone pro britský deník Daily Express. „Viděl jsem aktuální fotografie a jsem přesvědčen, že inspekcí projdou. A už se do Koreje moc těším. Bude to skvělý závod,“ dodal šéf seriálu.

Reklama

Související témata: