Hlavní obsah

Renault pošilhává po triumfu v Monte Carlu. Zkrotí rozjeté Býky?

PRAHA

Loňská třetí příčka Roberta Kubici v Monte Carlu byla pro stáj Renault obrovským povzbuzením a vedení týmu před letošním ročníkem nejslavnějšího závodu ve formuli 1 pošilhává dokonce ještě výš. Zkrotí Renault Rozjeté býky i nevyzpytatelný McLaren?

Foto: Heino Kalis, Reuters

Vypálí Renault v Monte Carlu konkurenci rybník?

Článek

„Myslím, že je v našich silách bojovat o nejvyšší příčky. Není důvod proč nebýt vpředu, když máte dobrý vůz. Polovina úspěchu je úspěch v kvalifikaci a já věřím, že budeme v Monaku hodně rychlí,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro magazín Autosport šéf stáje Eric Boullier.

Při pohledu na výsledky sice Renault v letošní sezóně klopýtá za suverénním Red Bullem, McLarenem i Ferrari, podle Boulliera je ale studium statistik zavádějící. „Vezměte si časy Vitalije Petrova ve třetí kvalifikaci ve Španělsku. Kdyby neudělal chybu při řazení, tak se mohl vklínit mezi nejrychlejší. Monako by mělo našemu vozu sedět, proto čekám, že budeme bojovat o stupně vítězů,“ je přesvědčen šéf Renaultu.

Podobně jako stratégové ostatních týmů, i vedení Renaultu stojí ale před velkou neznámou. Co udělají se závodem na úzké městské trati pneumatiky Pirelli, které sníženou životností nutí jezdce stavět v boxech mnohem víckrát než v minulých letech? "Nikdo neví, co se stane. Může se lehko stát, že vás rozhadrované gumy donutí zastavit v boxech a zůstanete trčet za pomalými vozy. Což může mít zásadní vliv na pořadí závodu. Bude to ještě větší loterie, než jakou jsme doposud zažili,“ dodal Boullier.

Reklama

Související témata: