Hlavní obsah

Ecclestona nechávají čerstvé střety v Bahrajnu klidným

PRAHA

Přesně po roce se v Bahrajnu opět protestuje proti královské rodině. A velký otazník se znovu vznáší nad tamní Velkou cenou vozů formule 1. Hlavní promotér F1 Bernie Ecclestone nicméně zůstává i přes znepokojivé zprávy ze Středního Východu ledově klidný, přestože loni násilnosti v zemi pořádání závodu nedovolily.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

V úterý došlo ke střetu mezi stoupenci opozice, kteří si v ulicích hlavního města připomněli roční výročí vzedmutí prodemokratických sil, a policií. Převážně mladiství protestující v Manamě metali zápalné lahve na policejní auta, na což strážci pořádku odpověděli slzotvornými granáty a střelbou gumových projektilů.

Podle Ecclestona nicméně není důvod k obavám, že by se závod 22. dubna neuskutečnil. „Co vím, tak se nějaké děti dostaly do problémů s policií,“ řekl šéf formule 1 britskému deníku Telegraph. „Naše plány nijak neměníme a s cestou do Bahrajnu počítáme. Pořád říkám, že nějaké problémy mohou být v souvislosti s výročím, za dva měsíce ale bude v zemi klid,“ ubezpečuje Ecclestone.

Situaci pak uklidňovala i Mezinárodní automobilová federace. „Věříme, že se vše vyřeší pokojnou cestou. Vláda již přijala řadu reforem, další jsou připraveny. FIA tuto snahu vítá, stejně jako celá motoristická komunita, již reprezentuje,“ uvedl mluvčí federace pro deník Guardian.

Reklama

Související témata: