Hlavní obsah

Alonso: Šance na titul je možná tak 25 procent, já ale cítím, že je podstatně větší

Austin

Mistrovský titul ve formuli 1 se mu zase o něco vzdálil. Jenže o méně, než se po mizerné kvalifikaci obával. Fernando Alonso obsadil ve Velké ceně USA třetí místo a na vedoucího Sebastiana Vettela ztrácí před posledním závodem třináct bodů. O všem se tedy rozhodne až tuto neděli v Brazílii. „Víkend v Austinu je pro nás jako vítězství. Ztratili jsme jen tři body, což si ještě den před závodem nikdo nemyslel,“ uznal španělský pilot Ferrari.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Sebastian Vettel (vpravo) má titul na dosah, Fernando Alonso je však stále ve hře...

Článek

Šampión z let 2005 a 2006 nevyhrál již od červencové Velké ceny Německa. A přesto může až do poslední chvíle spřádat mistrovské plány. V Brazílii by musel vyhrát a Vettel by nesměl skončit mezi nejlepší čtyřkou.

„Do Brazílie cestujeme s nadějí na titul. O to jsme bojovali celý rok. Jen Seb je v lepší pozici než my. Měli bychom být na sebe hrdí, závody si užít a uvidíme, jak to dopadne," poukazuje Fernando Alonso.

Španělovi pomohl i Brit Lewis Hamilton, který v Austinu vyhrál a odsunul Vettela na druhou příčku. „Nečekané pódium, které se zrodilo po dost náročném víkendu. Neměli jsme rychlost na to, abychom se vyrovnali Red Bullu a McLarenu. Že jsem na Vettela ztratil jen tři body, je pěkný dárek. Mohlo to být mnohem horší," oddechl si Alonso.

Vettela může zastavit jen déšť

Do Sao Paula se tedy vydává stále s nadějí. „Na papíře tato šance asi není velká, možná tak 25 procent, ale hluboko uvnitř cítím, že je podstatně větší. V Interlagosu se může stát všechno a opět jsme viděli, jak důležitá může být spolehlivost, ne? A kromě toho existuje šance na déšť. Závody za mokra by mohly být velmi riskantní a určitě nemáme co ztratit," líčí Alonso.

Hlavně ať prší, to bude Španělova modlitba před závěrečným startem. „Je jasné, že pokud bude sucho a zažijeme normální závody, dá se očekávat, že Red Bull bude před všemi ostatními a my jen ve třetí nebo čtvrté řadě. Takže čím více neznámých faktorů, tím lépe pro nás..."

Velké finále celé sezóny začne v Interlagosu v 17:00 středoevropského času, průběh nedělního závodu budete moci sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: