Hlavní obsah

Snad stavíme Hamiltonovi vítězné auto, doufají v Mercedesu

Praha

Po třech letech chtějí ve stáji Mercedes opět poznat chuť vítězství a Lewis Hamilton má být ingrediencí, která v receptu na úspěch chyběla. Šéf týmu Ross Brawn věří, že mistru světa z roku 2008, který se po šesti letech ve formuli 1 rozloučil s McLarenem, nachystá na příští ročník mistrovství světa vozů formule 1 vůz, který bude schopný útočit na čelní příčky.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Lewis Hamilton oslavuje triumf v GP USA. Dočká se vítězství i v týmu Mercedes?

Článek

Sám Hamilton před posledním závodem sezóny připustil, že má s ohledem na trvale slabší výsledky Mercedesu v Interlagosu možná na dlouho poslední šanci slavit vítězství. Brawnovu týmu se sice letos zásluhou Nika Rosberga podařilo vyhrát Velkou cenu Číny, jinak ale velkou díru do světa neudělal a v Poháru konstruktérů obsadil až páté místo. A šňůra pěti závodů bez bodu v závěru šampionátu byla přímo strašidelná.

„Myslím, že Lewis mluvil v odlehčeném tónu. Jsem si jistý, že v nitru touží po vítězstvích. Dobře ví, že musíme pokračovat v nastoupení cestě. Zlomové bude, jak dokážeme připravit auto. Pochopitelně děláme první poslední pro to, abychom nejen Lewisovi, ale i Nikovi umožnili bojovat o čelní pozice," poznamenal Brawn pro britský magazín Autosport.

Hamilton v týmu nahradil Michaela Schumachera, který se po ostře sledovaném comebacku nedokázal během tří sezón výrazněji prosadit. „Jsme u vytržení, že máme jezdce takového kalibru. Pokud se nám podaří vylepšit auto, bude úroveň pilotů rozhodující," upozornil Brawn.

Fakt, že Hamilton s ohledem na závazky vůči McLarenu začne pracovat v Mercedesu se zpožděním, Brawn nebere jako potenciální riziko. „To není velký problém. Pochopitelně bude muset stihnout určité věci, vypracovat si vztah s inženýry. To ale bez potíží stihne i na začátku ledna," dodal šéf Mercedesu.

Reklama

Související témata: