Hlavní obsah

Williams jako poslední ukázal formuli, chce s ní konkurovat elitě

Barcelona

Stáj Williams jako poslední z jedenácti týmů formule 1 představila monopost na novou sezónu. Piloti Pastor Maldonado a nováček Valtteri Bottas odhalili vůz při skromném aktu těsně před zahájením oficiálního testování na okruhu v Barceloně, který byl vloni svědkem vítězství Venezuelana Maldonada ve španělské GP.

Foto: Profimedia.cz

Pastor Maldonado a Valtteri Bottas pózují s novým monopostem Williams.

Článek
Fotogalerie

Úspěch na okruhu Catalunya, pro stáj Williams první po osmi letech, byl ale ojedinělý. Druhým nejlepším výsledkem bylo páté místo v Abú Zabí a tým skončil v Poháru konstruktérů až osmý se ziskem 76 bodů. Přesto to při návratu k dodavateli motorů Renault byl velký pokrok oproti předchozí pětibodové sezóně s Cosworthem. Od nového modelu FW35 si teď slavná a v minulosti veleúspěšná stáj slibuje další krok zpět mezi elitu.

Podle Williamsu je nový vůz verzí loňského modelu, zdokonalenou ale z plných 80 procent. "Věříme, že jsme ve srovnání s minulým autem udělali velký krok vpřed a že máme vůz velmi schopný konkurence," řekl šéf týmu Frank Williams. "Je to lepší a propracovanější auto," doplnil hlavní technik Mike Coughlan.

V Barceloně je druhé testování před startem sezóny naplánované do pátku. Předchozích testů v Jerezu se stáj Williams zúčastnila se starým vozem. Mistrovství světa začne 17. března v Austrálii.

Reklama

Související témata: