Hlavní obsah

Schumacher dělá pokroky. Po 96 dnech v kómatu se občas probouzí!

Grenoble
Aktualizováno

Povzbudivá zpráva! Po více než třech měsících v umělém spánku a vážném zranění hlavy dělá legendární německý pilot formule 1 Michael Schumacher pokroky. Manažerka slavného jezdce Sabine Kehmová v pátek uvedla, že chvílemi nabývá vědomí a probouzí se. Informoval o tom server německého listu Bild.

Foto: Profimedia.cz

Zdravotní stav Michaela Schumachera vykazuje po třech měsících pokroky.

Článek
Fotogalerie

„Michael udělal na své cestě pokrok. Chvilkově vykazuje známky vědomí a probouzení," uvedla Schumacherova manažerka v nejnovějším prohlášení. „Stále však má před sebou dlouhý a těžký boj, ale společně s rodinou a lékařským týmem nepřestáváme věřit," dodala.

Mluvčí nejúspěšnějšího pilota v dějinách F1 zároveň poděkovala za sympatie, které Schumacherovi fanoušci vyjadřují. Další informace ohledně zdravotního stavu pětačtyřicetiletého jezdce ale nesdělila.

„Prosíme veřejnost o pochopení, nebudeme zacházet do detailů. Je to kvůli jeho rodině a také proto, aby mohl tým odborníků v klidu dále pracovat," uvedla Kehmová.

Bojuj dál, vzkázal Mercedes

Pozitivní zprávy ohledně zdravotního stavu německého závodníka se pochopitelně donesly i do Bahrajnu, kam se tento týden přestěhoval kolotoč formule 1. Před nadcházející Grand Prix na okruhu v Sáchiru, kde Michael Schumacher už osm let drží kvalifikační rekord, vyslal jako první vzkaz tým Mercedes. „Michaeli, jsi v našich srdcích. Bojuj dál tak, jak to umíš jen ty," vzkázala německá stáj na Twitteru.

Sedminásobný šampión formule 1 měl 29. prosince při lyžování ve francouzských Alpách nehodu, když vjel na neupravený úsek sjezdovky a narazil hlavou do kamene. I když měl Schumacher přilbu, vážným zraněním hlavy se nevyhnul.

Od té doby se podrobil dvěma operacím mozku a byl udržován v umělém spánku v nemocnici v Grenoblu. Na konci ledna začali lékaři Schumachera pozvolna probouzet, od té doby se pak vyrojila spousta spekulací ohledně jeho zdravotního stavu. Kehmová ale všechny odmítala jako neopodstatněné a odkazovala pouze na svá oficiální prohlášení.

Zotaví se Michael Schumacher z vážného zranění hlavy?
Ano
70,8 %
Ne
29,2 %
Celkem hlasovalo 19050 čtenářů.

Reklama

Související témata: