Hlavní obsah

Rosberg má novou smlouvu. A helmu na počest německých mistrů světa

Německá euforie ze zisku titulu fotbalových mistrů světa nezná mezí. Zasáhla i do světa formule jedna. Německý pilot Nico Rosberg si pro domácí Grand Prix na Hockenheimu nechal vyrobit novou speciální helmu na počet mistrů světa z Brazílie. Tým Mercedes současně oznámil, že s Rosbergem prodloužil kontrakt.

Foto: Sport.cz

Nová helma Nika Rosberga na počest německých fotbalových mistrů.

Článek

Na černo-zlato-červené helmě vyniká pohár pro fotbalové šampióny a čtyři hvězdy, připomínající počet šampionátů, které Němci vyhráli. Rosberg má zatím k titulu jen nakročeno, po devíti z 19 závodů vede pořadí mistrovství světa F1 a v neděli na Hockenheimringu se může vysněnému titulu opět o kousek přiblížit.

Dobrou náladu německého jezdce před domácí Velkou cenou podpořilo i to, že prodloužil svůj stávající kontrakt v týmu Mercedes. "Jsem velmi pyšný na to, že mohu být součástí moderní éry Stříbrných šípů. Jako pro německého závodníka je pro mě dědictví automobilky Mercedes-Benz ještě speciálnější. K současným úspěchům vedla dlouhá cesta, o to víc si to ale všichni užíváme," poznamenal syn mistra světa F1 z roku 1982 Kekeho Rosberga.

Podrobnosti kontraktu nebyly zveřejněny, podle vyjádření týmu jde o víceletou smlouvu. Podle německého Bildu byl kontrakt prodloužen do roku 2017 a Rosberg by si měl vydělat 55 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun).

Prodloužení Rosbergova angažmá v Mercedesu utnulo spekulace o tom, že stáj chce přetáhnout Fernanda Alonsa z Ferrari.

Reklama