Hlavní obsah

Renault už nechce v F1 působit jako dodavatel motorů

Frankfurt nad Mohanem

Francouzská automobilka Renault nemá do budoucna zájem působit ve formuli 1 jako dodavatel motorů. Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem řekl šéf koncernu Carlos Ghosn, že stojí před rozhodnutím, zda z královské automobilové třídy úplně vystoupí, nebo v ní bude startovat s vlastním týmem.

Foto: Red Bull

Renault dodává motory i stáji Red Bull

Článek

S motory Renault v současnosti jezdí stáje Red Bull (od roku 2007) a Toro Rosso (od loňska). Zejména prvně jmenovaný rakouský tým dal od loňského přechodu na turbomotory opakovaně najevo svoji nespokojenost. Před změnou pravidel získal Red Bull s německým pilotem Sebastianem Vettelem čtyři tituly za sebou mezi jezdci a v Poháru konstruktérů, v posledních dvou sezonách ale pozici jedničky přenechal Mercedesu. Letos je dokonce až čtvrtý za Ferrari a Williamsem.

"Když se v týmu vyskytne problém, jako první ukazují na tebe. Ale když jsme vyhrávali (s Red Bullem) tituly, jméno Renault nikdy nebylo zmíněno," postěžoval si médiím na malý marketinkový efekt Ghosn. "Nabyli jsme dojmu, že se investice vyplatila jen velmi slabě," dodal.

Reklama

Související témata: