Hlavní obsah

FANTASY: O vítězi je rozhodnuto, Rosberg bojuje s Vettelem o druhé místo!

Po Velké ceně Mexika, kde triumfoval Nico Rosberg před Lewisem Hamiltonem a Valtterim Bottasem, se formule přesunula do Brazílie, kde se o tomto víkendu na okruhu, známém mezi veřejností jako Interlagos, uskuteční předposlední závod letošní sezóny.

Rosberg může korunovat druhým místem výbornou sezónu Mercedesu.

Článek

O všem podstatném je ve světe formule 1 rozhodnuto již od Velké ceny USA. Hamilton úspěšně obhájil titul mistra světa z loňského roku a Pohár konstruktérů opět ukořistil Mercedes.

Rosberg bojuje o druhé místo

Stříbrné šípy si dělají z královny motosportu soukromou soutěž již druhým rokem, což dokazuje i fakt, že mezi nimi a druhým Ferrari je propastný rozdíl 243 bodů. Jednou z mála věcí, která může ještě letos upoutat pozornost příznivců rychlých vozů, je boj o druhé místo, který spolu svádí Nico Rosberg a Sebastian Vettel.

Rosberg má vše ve svých rukou. Jezdec Mercedesu má před pilotem Ferrari náskok 21 bodů. V posledních dvou závodech mu stačí dojet na třetím místě a v celkovém pořadí skončí druhý za svým britským kolegou. Byl to právě Rosberg, kdo vyhrál poslední Velkou cenu Brazílie před Hamiltonem a Massou. Nejvíce vítězství zde získal Alain Prost, na své konto si jich legendární Francouz připsal šest.

Reklama

Související témata: