Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa v F1 končit nehodlá. Raději budu tady než v supermarketu, říká

Šanghaj/Praha

Má jeden z nejhorších vozů formule 1 a o zisku třetího mistrovského titulu si letos bude nejspíš muset zase nechat jen zdát. Fernando Alonso je však velký bojovník a odmítá všechny spekulace o tom, že je frustrovaný a že by chtěl z McLarenu odejít. „Raději budu tady než v supermarketu v mém rodném městě,“ prohlásil pětatřicetiletý jezdec.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Když odhalovali nový vůz, byli z něj nadšení. „Ještě, aby byl také rychlý,“ přál si tehdy Fernando Alonso. Opak je však pravdou. První problémy se projevily už na předsezónních testech v Barceloně a žádná sláva to nebyla ani při první Velké ceně Austrálie.

Pětatřicetiletý Španěl sice jezdil na desátém bodovaném místě, avšak sedm kol před cílem musel kvůli poruše ze závodu odstoupit. A zlepšení tým McLaren nečeká ani o nadcházejícím víkendu, kdy se jede Velká cena Číny. „Je pravda, že naše auto není teď moc výkonné. Nejde to ale změnit ze dne na den. Musíme na zlepšení pracovat tvrdě dál,“ řekl Alonso na webu Autosport.com s tím, že vylepšení se chystá přibližně na Velkou cenu Španělska, která se uskuteční 14. května.

V posledních dnech se objevily spekulace, že je dvojnásobný světový šampión z této situace frustrovaný, a že by měl v polovině sezóny z McLarenu odejít. To však jezdec odmítá. „Rozhodně to není pravda. Všichni se mi snaží být nablízku jako bych byl v depresi. Tak to ale není,“ vysvětloval Alonso.

„Raději budu tady než v supermarketu v mém rodném městě,“ prohlásil dál. „Jsem připravený lépe než kdykoliv předtím a budu dělat vše, co bude v mých silách. Před Austrálií nám předvídali, že budeme poslední a přitom jsem jezdil na desátém místě. Takže pokud nám budou zase říkat, že budeme nejhorší i v Číně, doufám, že tady pojedu na bodech,“ uzavřel Alonso.

Reklama