Hlavní obsah

Hamilton si pochvaluje veganství. Jaký výsledek mu stačí, aby se už v Mexiku stal mistrem světa?

Mexiko/Praha

Už v neděli může mít šampionát formule 1 nového mistra světa. Lewisi Hamiltonovi z Mercedesu k zisku čtvrtého titulu stačí obsadit ve Velké ceně Mexika nejhůře páté místo. Pokud se však Sebastianu Vettelovi podaří Hamiltona porazit o sedmnáct bodů, korunovace se ještě odloží.

Foto: Toru Takahashi, ČTK/AP

Lewis Hamilton.

Článek

Poradce Mercedesu, Niki Lauda věří, že se Hamilton bude z titulu radovat už teď, protože Ferrari není v nejlepším rozpoložení. „Ferrari je těžké porážet, když jsou v klidu a věří ve vlastní výkony,“ uvedl pro německé noviny Welt am Sonntag Lauda. „Naopak velice lehké je zdolat, když jsou pod tlakem a jeho členové podléhají emocím,“ dodal trojnásobný světový šampión.

Osmašedesátiletý Lauda po Velké ceně USA nemohl Hamiltona vynachválit. „Lewis je nejlepší. Vždy byl dobrý, ale nyní je ještě lepší. Když ho porovnáte s ostatními je o jednu až dvě desetiny rychlejší než ostatní,“ řekl na adresu dvaatřicetiletého Brita, který se už tuto neděli může stát počtvrté světovým šampiónem. Stačí mu, aby ve Velké ceně Mexika dojel nejhůře pátý. „Nechci si dovolit na to myslet. Před námi jsou ještě tři závody, které chci vyhrát,“ prohlásil nedávno Hamilton.

Co stojí za Hamiltonovou suverenitou? Nejen skvělý vůz, ale i to, že je ve velké pohodě. „Cítím se lépe než kdykoliv předtím. Duševně i fyzicky. Mentální síla mi nikdy nechyběla, ale fyzicky jsem se dostal jinam díky změně jídelníčku,“ přiznal vegan Hamilton na webu Motorsport.com. „Cítím, že jsem na vrcholu, v té nejoptimálnější síle,“ dodal.

To jeho týmový kolega Valtteri Bottas byl po Velké ceně USA rozčarovaný, kvůli opotřebení pneumatik musel u svých mechaniků stavět oproti původnímu plánu hned dvakrát a skončil pátý. „Jsem zklamaný. Bude chvíli trvat, než se přes to přenesu,“ tvrdil osmadvacetiletý Fin. Podle Laudy je pro Bottase mnohem těžší řídit monopost Mercedesu než pro Hamiltona. „To, jak se náš vůz v současnosti chová, je proti jeho jezdeckému stylu. Potřebuje auto, které se mu bude snáze řídit. Pak bude spokojený a bude zase zpět,“ uzavřel legendární Niki Lauda.

Reklama

Související témata: