Hlavní obsah

Trio Jiřetína rozjelo nejlépe klubovou soutěž na Šestidenní

LAKE TAUPO

Trojice Jan Zaremba, Roman Michalík a Víťa Kuklík v barvách prvního týmu Jiřetín-Topservis opanovala na úvod 81. Šestidenní na Novém Zélandu klubovou soutěž. V hlavních kategoriích začaly nejlépe výběry Francie, které po 260 kilometrů dlouhé etapě vedou mezi Trophy týmy i juniory.

Článek

V boji o Světovou trofej získali Francouzi navrch před druhým Finskem zejména díky Fabienu Planetovi, který vyhrál třídu Enduro 3, a Marku Germainovi, jenž zvítězil v Enduru 1. Na třetím místě je po prvním dnu Španělsko, obhájci prvenství Italové jsou pátí. České reprezentační týmy na Novém Zélandu nestartují.

Vedle Jiřetína I se v úvodu soutěže dařilo podle dostupných informací i dalším českým klubovým týmům. Jiřetín II by měl být pátý, Jiřetín III sedmý a KBS ÚAMK Unhošť devátý.

Endurové testy se jely mezi stromy v lesích, motokrosové testy zase na travnatých pastvinách na písku a hlíně. Už první skupina jezdců vyjela v terénu hluboké stopy, podmínky navíc poznamenal déšť.

"Čekali jsme, že to bude těžké, ale takhle ne. Mluvilo se o vyjetých nepříjemných drážkách, ale trať se měnila už po dvaceti odjetých jezdcích. Počasí bylo dobré, vítr mi nevadil, v lese to bylo hodně mokré," uvedl Michalík v tiskové zprávě týmu.

Zaremba při jednom endurovém testu upadl a zhasl mu motor. "Něco jsem tam ztratil. Na první den to byl těžký začátek," prohlásil účastník letošního mistrovství světa v motokrosu.

Neoficiální výsledky po prvním dnu:
Trophy týmy: 1. Francie (Fretigne, Aubert, Albepart, Planet, Guillaune, Germain) 1:10,63, 2. Finsko (Salminen, Aro, Pohjamo, Ahola, Mattila, Tarkkala) -33,52, 3. Španělsko (Cervantes, Guerrero, Galindo, Agra, Mena, Jou) -2:31,66
Junioři: 1. Francie 2:19,18, 2. USA -16,07, 3. Austrálie -55,81.

Reklama

Související témata: