Hlavní obsah

Smrž pojede motocyklový závod 24 hodin v Le Mans

PRAHA/LE MANS

Motocyklový jezdec Jakub Smrž se o víkendu zúčastní 30. ročníku slavného vytrvalostního závodu 24 hodin v Le Mans. Účastník mistrovství světa superbiků dostal nečekanou nabídku ke startu od francouzského týmu Acropolis Moto Expert a ve středu už absolvoval na legendární trati neoficiální tréninkové jízdy.

Foto: www.kubasmrz.cz

Jakub Smrž

Článek

Do Francie se Smrž přesunul narychlo z Valencie, kde se o víkendu jel čtvrtý díl seriálu superbiků. "V sobotu večer mi zavolal agent, jestli bych si to nechtěl vyzkoušet. Řekl jsem, proč ne? Ještě teď je to pro mě neuvěřitelná věc," uvedl na své internetové stránce čtyřiadvacetiletý závodník, který do loňska startoval v mistrovství světa silničních motocyklů.

V Le Mans pojede se čtyřtaktním strojem Yamaha se startovním číslem 99, jeho týmovými kolegy bude šestatřicetiletý Francouz Christophe Cogan a o deset let mladší Němec Stefan Nebel. "Bude to obrovský adrenalin, protože za tmy jsem ještě nikdy nezávodil," řekl Smrž.

"Fyzicky si myslím, že se to dá zvládnout. Každého z nás čeká zhruba osm střídání po 50 minutách, ale hlavně neskutečná atmosféra plných tribun. Doufám, že nebude pršet a v noci nebude moc velká zima," uvedl rodák z Českých Budějovic, který dorazil do dějiště závodu bez výstroje. "Většina věcí už je na cestě, rukavice si tu koupím," dodal.

Reklama