Hlavní obsah

Nespokojený Rossi varoval Yamahu, že odejde

PHILLIP ISLAND

Italský motocyklový závodník Valentino Rossi varoval svou japonskou stáj Yamaha, že pokud se její práce nezlepší, bude si příští rok po vypršení smlouvy hledat nového zaměstnavatele. Celkově sedminásobný mistr světa vybojoval na yamaze své poslední dva tituly, už druhý rok po sobě se nicméně musí spokojit s pozicí vicemistra.

Článek

"V minulých letech jsem zajistil Yamaze hodně úspěchů, nyní od ní očekávám něco nazpět," uvedl před Velkou cenou Austrálie Rossi pro italský časopis Motosprint. V roce 2006 ukončil jeho mistrovskou sérii Američan Nicky Hayden, letos je už jasným šampionem Australan Casey Stoner.

"Pokud se nic nezmění, budu se muset poohlédnout jinde. Yamaha by měla připravit dobrý motocykl pro rok 2008, jinak přijde čas na změnu," uvedl osmadvacetiletý Rossi, jemuž zbývá v kontraktu s japonskou továrnou poslední rok.

"Pokud chceme příští sezónu vyhrát titul, potřebuju, aby se lidé v Japonsku více snažili. Musíme být agresivnější a statečnější ve vývojových rozhodnutích," dodal rodák z Urbina, jenž si v sezóně také stěžoval na kvalitu pneumatik Michelin.

Reklama