Hlavní obsah

Trophy tým se na Šestidenní představí asi v nejsilnějším složení

PRAHA

Zřejmě nejsilnější reprezentační tým, jaký bylo možné sestavit, se v polovině listopadu představí na 82. ročníku mezinárodní motocyklové šestidenní soutěže v okolí chilského přístavu La Serena.

Foto: internet

Letošní evropský šampion v motokrosu Roman Michalík - ilustrační foto

Článek

Manažer týmu Ladislav Michálek do svého výběru, který bude bojovat o takzvanou Světovou trofej, zařadil českou endurovou jedničku Víťu Kuklíka, bývalého mistra světa a letošního evropského šampiona Romana Michalíka, zkušeného Zdeňka Gottvalda a trojici motokrosařů Michala Kadlečka, Jana Zarembu a Davida Čadka.

"Po letech se podařilo sestavit tým z nejlepších jezdců, kteří jsou u nás k dispozici. V minulosti řada z nich startovala za klubové týmy, ale nyní se Láďovi (Michálkovi) podařilo se všemi dohodnout," ocenil práci reprezentačního manažera prezident Autoklubu České republiky Roman Ječmínek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Zatímco před rokem na Šestidenní na Novém Zélandu čeští reprezentanti chyběli a jezdci startovali pouze za klubové týmy, tentokráte Česko obsadí i juniorskou kategorii. O takzvanou Stříbrnou vázu bude bojovat čtveřice Martin Kuklík, Jakub Horák, Tomáš Loukota a Tomáš Dokoupil.

Základem seniorské reprezentace jsou závodníci, kteří se před rokem představili v barvách Motoklubu Jiřetína, jenž tehdy postavil hned pět týmů a podařilo se mu klubovou soutěž vyhrát. "Už před rokem jsem věděl, že tito jezdci budou základem Trophy týmu. A protože dnes se jede hodně rychle a odpadají dřívější soutěžácké testy, rozhodl jsem se je doplnit rychlými motokrosaři," uvedl Michálek.

Nejvíce zkušeností z motokrosu má Kadleček

I motokrosaři ale mají s endurem zkušenosti. Zaremba se na Šestidenní představil již třikrát a dvakrát se radoval z vítězství v klubové soutěži. Čadek byl v roce 2004 členem reprezentačního týmu, který obsadil osmé místo. Jediným ryzím nováčkem bude Kadleček, jenž má z motokrosu nejvíce zkušeností.

Vybraná šestice by chtěla bojovat o umístění kolem sedmého místa. "To bych považoval za dobrý výsledek. Kdyby to bylo lepší, bylo by to super. Je to ale Šestidenní, hned první den se může něco pokazit a bude to fiasko. Věřím ale, že uspějeme," řekl Kuklík, který letos obsadil v MS šesté místo a vyhrál třídu E2 v evropském šampionátu. Hodně důležité bude, jak se jezdci vyrovnají s nepříliš oblíbenou pískovou tratí. "Nikdo z nás v Chile nebyl, takže nevíme, co nás přesně čeká. Informace máme pouze z internetu," uvedl Michálek.

Česká výprava odletí do dějiště závodu 2. listopadu a krátce po přistání by měla mít k dispozici i motocykly. Část jich tým odeslal již v září v kontejneru, zbytek získá přímo od importéra KTM v Chile. Soutěž začne 12. listopadu.

Reklama