Hlavní obsah

Gladiátor Fulmer exceloval v Ostravě i s bolavým žaludkem

OSTRAVA

Navzdory žaludeční indispozici si americký freestylista Wiley Fulmer podmanil osm tisíc diváků v ČEZ Aréně a vyhrál sobotní premiéru exhibiční show Nokia FMX Gladiator Games v Ostravě. Náklonnost publika si už v semifinále získal obtížnou variací salta Backflip Superman, který kdy vůbec poprvé někdo skočil na českém území.

Článek

Dvouhodinová show brala divákům dech. Fulmer byl těsně před začátkem v péči lékařů, ale pak uchvátil tribuny excelentními triky. Jeho finálovému soupeři Martinu Koreňovi nepomohlo ani to, že je původem z Ostravy. Diváci, jejichž decibely v seriálu gladiátorských her určují vítěze a poražené, vykřičeli prvenství Fulmerovi.

"Bylo mi opravdu špatně, dokonce jsem uvažoval, že ani nepojedu. Ale když jsem viděl, že se lidi dostávají do varu, řekl jsem si, že nemůžu nejet," řekl novinářům Fulmer.

Dvacetiletý Američan sliboval divákům Polibek smrti, ale pak vystřihl trik, na který v loňské exhibici marně čekala pražská Sazka Aréna. Obtížný Back flip Superman skočil přesto, že i v průběhu zápolení se potýkal se žaludeční nevolností, závratí a v zákulisí u něj byl i doktor.

Dobře se necítil

"Bolí mě záda i žaludek, zvracel jsem. Dobře se rozhodně necítím," prozradil Fulmer fanouškům ještě před semifinálovou jízdou. Jeho zarputilost publikum ocenilo a vyhecovaný Fullmer improvizoval. "Původně jsem vůbec neměl v plánu nic zvláštního, ale lidi mě strašně vyhecovali. Byli výborní. Show stála za to," prohlásil vítěz.

Největší aplaus v průběhu večera naměřili už v první čtvrtfinálové jízdě Jeffu Fehrovi. Jeho 108 decibelů nepřekonal nikdo, jenže v semifinále měl Kanaďan smůlu, že narazil zrovna na Fulmera. Z jednoznačně nejkvalitnějšího miniduelu večera, který ozdobily čtyři mimořádně náročné kreace, vyšel jako vítěz Fulmer.

Ačkoliv do závěrečné exhibice nemohl vinou technických problémů nastoupit Justin Hoyer na sněžném skútru, divákům se tajil dech při vystoupení Jona Guettera na čtyřkolce. Ten nedotočil hned první pokus o salto, ale z krkolomného pádu vyvázl bez újmy na zdraví. "Věděl jsem, že jedu pomalu, ale už to nešlo zastavit. Snad už to příště zvládnu lépe," zůstal v klidu Guetter.

Dvouhodinovým programem večer gladiátorů neskončil. "Teď to jdeme rozebrat na Stodolní. Na to jsme se těšili celý den nejvíce," usmál se Koreň. "Byla to jednoznačně jedna z těch lepších show. Klidně bych přijel příští týden," doplnil nejúspěšnější český účastník.

O dalším víkendu se show přesune do Prahy.

Reklama