Hlavní obsah

Motokrosař Kuchař promarodí asi měsíc, ale na Ostravu nezanevře

OSTRAVA

Přibližně měsíc se bude ze svých zranění zotavovat známý freestylista Petr Kuchař, který o víkendu už potřetí v kariéře nezvládl vystoupení na motokrosových závodech v ostravské ČEZ Aréně. Šestatřicetiletý showman technicky nedotáhl jeden ze svých triků na závěr sobotního programu a po krkolomném pádu si v ostravské nemocnici léčí pochroumaný kotník, pohmožděná žebra a otřes mozku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Backflip v podání Petra Kuchaře

Článek

"Cítím se ale vcelku dobře, i když pravý bok a žebra docela bolí. Dneska mi dělali EEG vyšetření mozku, ale výsledky ještě nevím. V úterý mi budou sundávat sádru z nohy a od toho, jak to bude vypadat, se nejspíše bude odvíjet i to, jak dlouho budu marodit," řekl pro ČTK Kuchař z nemocnice v Ostravě-Vítkovicích.

Problémy s kotníkem jsou důsledkem zranění, které si Kuchař přivodil v ČEZ Aréně předloni. "Je v tom nějaký úlomek ze starého zranění, po sobotním pádu mi to ulítlo. Nemělo by to být nic vážného," vysvětlil Kuchař. Pokud se noha bude hojit dobře, s dlouhou zdravotní přestávkou nepočítá. "Záleží to jen na tom, jestli ta noha bude muset zůstat v sádře nějakou delší dobu. A to bych měl vědět zítra. Teď to tipuju tak na měsíc," odhadl Kuchař dobu své zdravotní indispozice.

Nechal jsem se vyhecovat, říká Kuchař

Rodák z Vrchlabí si za sobotní karambol může z části sám. Kuchař se přiznal, že trikům v tréninku v posledních týdnech moc nedal. "Problém je v tom, že mám za poslední dobu málo naskákáno. Měl jsem se držet více při zdi, v momentálních podmínkách nešlo dělat žádnou extrashow. Ale nechal jsem se vyhecovat," přiznal Kuchař.

K nedostatečné tréninkové průpravě se mohly přidat i technické problémy. Kuchař osedlal v ČEZ Aréně čtyřtaktní stroj, na který není úplně zvyklý. "Tohle je diskutabilní. Skáče se mi na tom dobře, (trik) Jacka Hammera, při kterém jsem spadl, už jsem na tom dělal. Já vidím chybu opravdu spíše v tom, že jsem měl málo naskákáno," tvrdil Kuchař.

Exhibice v Ostravě už jsou pro něj doslova prokletím. Ani jednu ze tří akcí ve zdraví nepřežil. "Manželka za mnou v neděli přijela a už mi to chce zakázat. Ale já myslím, že se to nějak udělá. Nepřisuzuju to ČEZ Aréně. Stalo se mi to potřetí za sebou, ale nevidím v tom žádnou spojitost. Důležité je, že vím, kde se stala chyba," dodal Kuchař.

Reklama