Hlavní obsah

Motocyklista Abraham chce vylepšit loňské šestnácté místo

DAUHÁ/BRNO

Vylepšit loňské šestnácté místo a bojovat v jednotlivých závodech o umístění v elitní desítce chce v nadcházející sezóně mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě do 250 ccm osmnáctiletý brněnský jezdec Karel Abraham. K optimistickým plánům jej opravňují především výsledky oficiálních testů. V Kataru, kde seriál začne o víkendu zahajovacím závodem, zajel v posledních kontrolních jízdách desátý čas.

Článek

Abraham by rád zahájil sezónu lépe než vloni, kdy v měřeném tréninku dosáhl v Kataru 21. času a závod pro něj předčasně skončil už v sedmém okruhu. "Moc jsem se chtěl prosadit a skončilo to pádem. Letos bych se chtěl podobné chyby vyvarovat," uvedl před zahájením nového ročníku seriálu. V tom loňském nakonec posbíral 31 bodů a vybojoval desátá místa v Donigtonu a Estorilu.

Abraham má před sebou už čtvrtou sezónu v MS. První dvě absolvoval ve stopětadvacítkách, kde předloni získal osm bodů. Hned poté se ale rozhodl přestoupit do silnější kubatury. "Loňský rok jsem bral jako seznamovací, i když některé výsledky považuji za dobré. Už jsem si přivykl. Před rokem jsem v tréninku dosahoval dobrých časů, často díky tomu, že jsem se vyvezl za rychlejším jezdcem. Toto období už mám za sebou a dokážu si kvalitní čas vyjet sám," poznamenal Abraham.

Obavy z katarské noční premiéry za umělého osvětlení nemá. "Problémy s viditelností nebudou. Spíše bude otázka, zda se nebudou muset pneumatiky v nočním chladu předehřívat. Loni v odpoledním slunci se naopak přehřívaly," upozornil český jezdec.

Před sezónou se těší také na souboje s krajanem Lukášem Peškem, který přestoupil do čtvrtlitrů ze stopětadvacítek po loňské sezoně. "Pokud zůstane situace obdobná jako v testech, tak se můžeme těšit na vyrovnané souboje. Pochopitelně Lukáše sleduji více než jiné soupeře, ale hlavně se musím soustředit na svůj výkon," podotkl Abraham.

Reklama