Hlavní obsah

Plochá dráha: novoty i Topinkův návrat

PRAHA

Nový systém, ale i hvězdná jména se objeví v domácí klubové plochodrážní soutěži. „Můžou se předvést cizinci, ale více i mladí domácí jezdci, což jsme chtěli,” říká Petr Ondrašík, šéf pražského Olympu, který na Markétě přivítá v úterý první díl extraligy (18 hodin).

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Boje na ploché dráze

Článek

Sezóna se rozjíždí naplno, na rozdíl od těch předešlých ji zdobí i stabilní česká účast ve vrcholném seriálu Grand prix. Zahraniční esa dorazí i do Čech, Praha opět uvidí 2. 8. závod série, která určí mistra světa. Nejprve ale dojde na domácí bitvy, do nichž se vrátí mj. Topinka, kdysi adept na start v GP, dnes spokojeně dožívající kariéru hlavně na britských ostrovech a čas od času oživující české soutěže v barvách Mšena.

A také novota přijde na domácí dráhy z těch světových: systém z šampionátu týmů s 25 jízdami. „I s možností využít nejsilnějšího jezdce jako žolíka pro jeden start navíc,“ připomíná Ondrašík.

Nejen on čeká lítou řež v základní části i premiérové nadstavbě, v níž zůstanou čtyři z pěti zúčastněných klubů. „Chceme obhájit titul,“ vzkazuje plzeňský manažer Leopold Klíma. I jména z GP jsou na soupiskách: pardubický L. Dryml, ve stejném týmu i Australan Adams či Dán Andersen.

Najisto za Olymp nastoupí Tomíček, který si vyjel pro GP post náhradníka. „Cizince ale jako jediní zatím nestavíme,“ stvrzuje tradiční sázku na vlastní jezdce Ondrašík. „Opět spoléháme na polské posily,“ netají naproti tomu plzeňský Klíma i jeho protějšek ze Slaného Petr Mach.

Reklama