Hlavní obsah

Plošinář Rymel postoupil do semifinále ME

NEUSTADT DONAU

Český plochodrážní jezdec Adrian Rymel postoupil do semifinále mistrovství Evropy. V nedělním kvalifikačním závodě v bavorském Neustadt Donau obsadil druhé místo, když dokázal vyhrát čtyři z pěti jízd. Rymel jako jediný sebral body pozdějšímu vítězi Adrianu Miedziňskému z Polska, v dodatkové jízdě o konečné pořadí na druhém a třetím místě porazil domácího Kevina Wölberta.

Článek

"Umístění na bedně samozřejmě těší, ale hlavní bylo vejít se mezi postupující. Všechno šlapalo, motory od Bohouše Brhela byly skvělé a dařily se mi i starty," uvedl v tiskové zprávě Rymel. Evropskému šampionátu obětoval i dva závody britské ligy, kterou jezdí za Berwick. Přestože na něj naléhal klubový manažer, Rymel před víkendovými závody v Edinburghu a doma v Berwicku upřednostnil přípravu. "Samozřejmě by to šlo stihnout, v noci na neděli bych jel na letiště a ráno přiletěl do Mnichova. Ale nevyspalý a unavený bych se trápil. Letos chci uspět, tak holt pro to musím něco obětovat," vysvětlil Rymel.

Semifinále mistrovství Evropy se jede 24. května v italském Terenzanu. Před ním Rymel absolvuje ještě kvalifikační závod na Grand Prix, extraligu v Pardubicích a také závody anglické ligy.

Výsledky kvalifikace ME na ploché dráze:
1. Miedziňski (Pol.) 14, 2. Rymel (ČR) 13+3, 3. Wölbert (Něm.) 13+2.

Reklama