Hlavní obsah

Pešek byl v úvodní kvalifikaci v Šanghaji dvanáctý

Dvanácté místo obsadil v úvodní kvalifikaci pro Velkou cenu Číny mistrovství světa silničních motocyklů Lukáš Pešek. Pokud v sobotu svou pozici uhájí, vyrovná na startu závodu třídy do 250 ccm své maximum z Estorilu.

Foto: lukas-pesek.com

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek

Článek

Na okruhu v Šanghaji, kde si Pešek loni připsal premiérové vítězství v nejslabší kubatuře, byl o více než dvě sekundy pomalejší než nejrychlejší muž Španěl Alvaro Bautista. Dvaadvacetiletý rodák z Prahy se v kvalifikaci vyrovnal i s následky lehčího pádu v předešlém volném tréninku.

"Trochu jsme změnili nastavení a ve druhém úseku mi ulítl předek a spadl jsem. Bylo to trošku zaviněné tím nastavením, ale byl to lehčí pád. Jsem v pohodě," uvedl Pešek v tiskové zprávě týmu.

Abraham je zatím sedmnáctý

I proto se prý na čínské trati trochu "hledal". "Ve finále jsem se ale chytil za nějakou skupinou a jelo se mi celkem dobře. Zrychlil jsem o vteřinu a půl oproti ránu, což je dobré. Když to takhle půjde dál, bude to super," řekl čtvrtý muž konečného pořadí MS třídy do 125 ccm v loňském roce.

Druhý český zástupce ve dvěstěpadesátkách Karel Abraham je zatím na průběžné sedmnácté pozici. Oba Češi zajeli na apriliích své nejlepší časy až v závěrečné minutě kvalifikace.

Ve třídě do 125 ccm má provizorní pole position Němec Stefan Bradl, jenž byl o 57 tisícin rychlejší než Brit Bradley Smith.

Závodníci v královské třídě MotoGP měli na programu pouze trénink. Jeho první část zvládl nejlépe Ital Valentino Rossi, druhou pak Australan Casey Stoner.

Pád postihl vedoucího muže klasifikace Jorgeho Lorenza. Španělský jezdec byl převezen do nemocnice se zraněním obou kotníků a do druhé části tréninku nenastoupil.

Reklama

Související témata: